Onderzoek naar vluchtauto en inzittenden

10 maart 2011 door Ad van Herk

SLIEDRECHT -De politie heeft in de nacht van maandag op dinsdag 8 maart onderzoek gedaan naar drie inzittenden van een voertuig dat er omstreeks 03.15 uur met hoge snelheid vandoor ging op de rijksweg A15 richting Gorinchem. Ter hoogte van Wijngaarden gaven agenten de bestuurder een stopteken die hieraan voldeed. Toen de man zijn rijbewijs moest laten zien sloot deze plotseling zijn raam en ging er met hoge snelheid vandoor.

De agenten zetten de achtervolging in en zagen dat de auto er bij Sliedrecht afging om te keren en door te rijden richting Rotterdam. Bij Wijngaarden nam de auto opnieuw de afrit en verdween uit zicht. Omdat het vermoeden bestond dat de inzittenden zich zouden ophouden op het industrieterrein werd daar met verschillende eenheden intensief gezocht. Op de Leeghwaterstraat werden de drie Rotterdammers van 23,25 en 27 jaar aangetroffen.

De 27-jarige bestuurder is een bekende van de politie en verklaarde dat hij een vluchtpoging deed omdat hij nog openstaande boetes zou moeten betalen. Dit bleek niet het geval. Ook in het voertuig werden geen strafbare feiten geconstateerd. De man kreeg boetes voor het niet voldoen aan het stopteken en het overtreden van de maximum snelheid.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.