School Bleyburgh presenteert culturele kaart van Sliedrecht op donderdag 24 maart

19 maart 2011 door Ad van Herk

SLIEDRECHT -Op donderdag 24 maart sluit school Bleyburgh het cultuureducatieproject  De Ontdekking af. In de afgelopen drie weken werkte de school samen met

 

Het Nationaal Baggermuseum. Vijf vrijwilligers van het museum kwamen een presentatie verzorgen en de leerlingen hebben het museum bezocht. Een aantal leerlingen heeft ook een gastles over baggeren in het milieucentrum de Hooizolder gevolgd. Ook is er een keramiste op school geweest en de leerlingen hebben werkstukken gemaakt met klei en verf.

 

 

Op donderdag 24 maart om 13.30 uur reikt school Bleyburgh de culturele kaart van de gemeente uit aan wethouder dhr. J.A Lavooi en aan alle andere scholen in Sliedrecht.

 

 

 

De deelnemende school is herkenbaar aan de banier van De Ontdekking. Tijdens de opening zal de dhr. J.A. Lavooi op een bijzondere manier de school binnen treden. Er is een presentatie te zien van de activiteiten die de leerlingen hebben ondernomen.

 

 

 

Er is een tentoonstelling van de kleiwerken die de leerlingen hebben gemaakt en er wordt een zelf gemaakt baggerlied gezongen met de vrijwilligers van het Nationaal bagger museum wat begeleidt wordt door een waterxylofoon.

 

 

 

De culturele kaart die deze Ontdekkingsschool heeft gemaakt, is een poster met alle culturele bronnen in de omgeving waarmee scholen cultuureducatie kunnen ontwikkelen. Met al deze informatie kunnen ook andere scholen de komende jaren op ontdekkingstocht  gaan naar de culturele schatten van Sliedrecht.

 

 

 

 

De Ontdekking is een initiatief van de Provincie Zuid-Holland en wordt uitgevoerd door Kunstgebouw, Erfgoedhuis en ProBiblio.

 

 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.