Rijbewijs kwijt en EMA cursus na alcoholcontrole

22 april 2011 door Ad van Herk

SLIEDRECHT -Een 53-jarige man uit Sliedrecht heeft in de nacht van donderdag op vrijdag 22 april zijn rijbewijs moeten inleveren nadat hij op rijden onder invloed werd getest.

 

De man werd op de Kerkbuurt staande gehouden en blies op het politiebureau 655 ug/l. Dat is bijna drie keer de toegestane hoeveelheid (tot 220 ug/l toegestaan). Zijn rijbewijs werd ingevorderd waarna de man naar huis mocht. De verdachte is in vier jaar tijd drie keer aangehouden voor het rijden onder invloed en moet verplicht deelnemen aan de EMA cursus. De EMA is een driedaagse cursus over de risico’s van alcoholgebruik in het verkeer. Het doel van deze cursus is herhaling van alcoholgebruik in het verkeer in de toekomst te voorkomen. De cursus vindt verspreid over zeven weken plaats en bestaat uit een voorgesprek en drie cursusdagen. De cursus is verplicht: bij weigering wordt het rijbewijs ongeldig verklaard.

 

Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.