Vrouw komt om bij ernstig ongeval A15

08 mei 2011 door Ad van Herk

SLIEDRECHT -Een 51-jarige vrouw uit Dordrecht is vrijdagmiddag 6 mei omgekomen bij een ernstig ongeval op de A15. De vrouw zat achterin een auto met achter het stuur een 25-jarige vrouw uit Dordrecht en als bijrijdster een 30-jarige vrouw (woonplaats onbekend). Het drietal reed in de richting van Gorinchem toen ter hoogte van de afrit de auto in de linkerberm terecht kwam en de bestuurster de macht over het stuur verloor. De auto kwam tegen een vrachtwagen en sloeg daarna over de kop.

De vrouw die achterin zat, raakte hierbij uit de auto en raakte zwaar gewond. Ambulance en politie kwamen direct ter plaatse om eerste hulp te verlenen. Met een traumahelikopter kwam ook het Mobiel Medisch Team ter plaatse om medische bijstand te verlenen. De vrouw is vervolgens met een spoedtransport per ambulance naar een ziekenhuis in Rotterdam gebracht. Daar overleed de vrouw diezelfde middag aan haar verwondingen. De bijrijdster raakte bij het ongeval eveneens gewond en is samen met de bestuurster van de auto, die enkele lichte verwondingen opliep, per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Het voertuig waar de vrouwen in zaten was zwaar beschadigd en moest worden weggetakeld. De vrachtwagen kon zijn weg vervolgen.

Het ongeval is vermoedelijk ontstaan door plotselinge filevorming als gevolg van een kop-staart botsing even verderop op de A15. Daar botsten twee personenauto’s op elkaar. De bestuurster van de voorste auto, een 24-jarige vrouw uit Schelluinen, raakte licht gewond en is per ambulance ter controle naar het ziekenhuis gebracht. De bestuurder van de achterste auto, een 73-jarige man uit Papendrecht, is ter plaatse door ambulancepersoneel onderzocht. Beide voertuigen moesten worden getakeld.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.