Brandweer Sliedrecht in landelijke finale

28 juni 2011 door Ad van Herk

SLIEDRECHT -De wedstrijdploeg van de Sliedrechtse vrijwillige brandweer heeft zich zaterdag 25 juni geplaatst voor de landelijke finale in de Hoofdklasse. De ploeg werd eerste tijdens een wedstrijd in Oud-Beijerland en mag zich nu opmaken voor de nationale eindstrijd. De finale is 24 september aanstaande in Den Helder.

 

 

Met een tankautospuit en een Officier van Dienst moest op een zo snel en veilig mogelijke manier een brand worden geblust en vijf slachtoffers worden gered.

 

 

 

Uiteindelijk bleek de ploeg uit Sliedrecht dit het beste te kunnen. Totaal deden er zeven ploegen mee. Voorafgaand aan deze wedstrijd, had de ploeg al een voorronde gespeeld op 26 maart in Katwijk. Hier werden zij tweede met als resultaat een plaatsing voor de wedstrijd van afgelopen zaterdag.

 

 

 

Brandweerwedstrijden worden al ruim 60 jaar gespeeld in diverse moeilijkheidsklasse. Het deelnemen aan een vaardigheidstoets is een goede manier om te bepalen of de ploegen goed getraind zijn. De wedstrijden hebben een realistisch karakter, met een scenario die de vrijwilligers in de dagelijkse praktijk tegen kunnen komen.

 

 

 

 

De strijd op 24 september gaat tussen vijf andere korpsen uit heel Nederland. Brandweercommandant Marco Troost spreekt van een ‘fantastische prestatie” en kijkt verwachtingsvol uit naar 24 september.

 

 

 


Op de foto:

 

 

Van boven naar beneden en van links naar rechts

 

 

Marco Troost, Willem de Jong, David Brandhorst, Marko Redelijkheid, Anne Cleton, Marcel van Wijgerden en Jan de Jong.

 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.