De ketting weer om Boevee op het Dr. Langeveldplein

10 mei 2013 door Ad van Herk

SLIEDRECHT -Woensdagavond vond op het Dr. Langeveldplein de manifestatie "De ketting weer om Boevée" plaats . De Sliedrechtse band Jan Pak de Leuning wilde met deze actie de tijdelijk teruggetreden burgemeester Martin Boevée een hart onder de riem steken. De gele folders die bij de lokale krant Het Kompas waren bezorgd, zijn de afgelopen periode op diverse plaatsen in ons dorp zichtbaar geworden. En met succes; er waren honderden bezoekers op de manifestatie afgekomen. Vanaf 17.00 uur cirkelde ook al een reclamevliegtuigje rond.
 
Enkele enthousiastelingen hadden van tevoren het standbeeld voor het oude gemeentehuis een geel T-shirt aangetrokken, met daarop het wapen van Sliedrecht aan een ketting.
Na de binnenkomst van Wilhelmus en Crescendo speelde Jan Pak de Leuning enkele knallers uit hun repertoire, waarna om klokslag 20.00 uur het "Protestlied" werd aangeheven. Het aanwezige publiek zong uit volle borst mee en binnen enkele "takes" stond de opname op band. Vanaf vrijdag 1 juli is het nummer gratis te downloaden op www.janpakdeleuning.nl
 
De organisatie wil graag iedereen die een positieve bijdrage heeft geleverd aan deze avond van harte bedanken. Noot van de redactie: Ondanks de positieve instelling van deze actie, om goed te zijn voor een dorpsgenoot, zijn er ook negatieve geluiden gehoord. Tevens heeft de band enkele zéér nare mails ontvangen, waarvan men zich graag wil distantiëren.
 
MerweRadio maakte deze avond een live verslag die binnenkort in Sliedrecht op uw televisie te zien zijn.

Foto's: luxfoto

 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.