24 sollicitanten voor burgemeesterschap

22 juni 2012 door Ad van Herk
24 sollicitanten voor burgemeesterschap

SLIEDRECHT - Voor het burgemeesterschap van Sliedrecht hebben 24 kandidaten hun belangstelling kenbaar gemaakt bij de commissaris van de Koningin. De nieuwe burgemeester treedt naar verwachting 18 december 2012 in functie.

De sollicitanten – 19 mannen en 5 vrouwen – variëren in leeftijd van 35 tot 61 jaar. Acht van hen zijn lid van het CDA, zes van de PvdA, vijf van de VVD, drie van de SGP, één van D66 en één sollicitant is niet aan een politieke partij verbonden. Drie sollicitanten zijn burgemeester of hebben deze functie eerder vervuld, en zestien sollicitanten zijn (voormalig) wethouder.

Commissaris van de Koningin in Zuid-Holland, Jan Franssen, voert de komende weken gesprekken met de sollicitanten. Vervolgens legt hij een selectie van de meest geschikte kandidaten voor aan de vertrouwenscommissie van de gemeenteraad van Sliedrecht. Deze commissie doet een aanbeveling op basis van de door de gemeenteraad vastgestelde profielschets. De gemeenteraad zal naar verwachting in oktober 2 kandidaten voordragen aan de minister van Binnenlandse Zaken waarbij de raad een voorkeur aangeeft voor een van beide kandidaten. In beginsel volgt de minister de aanbeveling van de gemeente.

De vacature van de eerste burger van Sliedrecht is ontstaan in verband met het vervroegd (FPU) pensioen van de heer M.C. Boevée per 1 april 2012.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.