Getuigen van plofkraak Bonkelaarplein gezocht

22 mei 2013
Getuigen van plofkraak Bonkelaarplein gezocht

SLIEDRECHT - De politie zoekt getuigen van de plofkraak op het Bonkelaarplein op woensdagochtend rond 03:50 uur. Onbekenden wisten op motoren te ontkomen. De motoren werden snel teruggevonden, maar van de daders ontbrak ieder spoor.

Hulpdiensten werden gealarmeerd door de PIN-automaat die een geautomatiseerd alarm gaf. Ook een oplettende getuige belde snel 112 toen hij een knal hoorde. Het bleek te gaan om een plofkraak, waarbij de daders hadden geprobeerd om met een gas de PIN-automaat open te breken. Toen dit niet lukte gingen ze er vandoor op twee motoren, die later werden teruggevonden op het terrein van een kinderboerderij aan de Thorbeckelaan. De daders hadden ze daar tijdens hun vlucht verstopt. Bij de PIN-automaat bleef een brandende auto achter.

 

De brandweer bluste de auto, maar vanwege de rookontwikkeling zijn de bewoners van een aangrenzende woning door hun buren opgevangen. De auto, die volledig uitbrandde, was in februari in Amsterdam gestolen. Ook de motoren waren van diefstal afkomstig. Deze werden een week geleden eveneens uit Amsterdam gestolen.

 

Getuigenoproep

In het onderzoek naar deze plofkraak is de politie opzoek naar getuigen. De verdachten zijn mogelijk gezien tijdens hun vlucht in de omgeving van de kinderboerderij aan de Thorbeckelaan. Heeft u hen gezien of heeft u andere informatie die van belang kan zijn, neem dan contact op met de politie via 0900-8844. Bij Meld Misdaad Anoniem (0800-7000) kunt u tips anoniem doorgeven.

 

 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.