Sterrenregen voor gastvrijheid bij Rivas Zorggroep

07 juni 2013
Sterrenregen voor gastvrijheid bij Rivas Zorggroep

DRECHTSTEDEN - Rivas Zorggroep heeft ook dit jaar voor de gastvrijheid in alle woonlocaties en het Beatrixziekenhuis in Gorinchem een zeer goede beoordeling gekregen. In de Sterrengids van Gastvrijheidszorg met Sterren 2013 zijn in totaal 69 sterren aan Rivas toegekend. Dat is, vergeleken met vorig jaar, een groei van 7 sterren. Daarnaast gingen twee locaties met een nummer 1-notering naar huis. Verpleeghuis Judith Leysterhof in Hardinxveld-Giessendam heeft in de categorie Kleinschalig wonen gewonnen. Zorgcentrum De Waalburcht in Papendrecht behaalde met maar liefst vijf sterren de titel in de categorie Verpleging en verzorging.

In de categorie Verpleging en verzorging staan maar liefst vier Rivas-locaties in de top tien. Woonzorgcentrum Bannehof in Gorinchem behaalde de derde plek, woonzorgcentrum De Schutse in Gorinchem kreeg een vijfde notering en verpleeghuis De Wieken in Papendrecht eindigde op de achtste plaats. In de categorie Kleinschalig wonen heeft verpleeghuis Judith Leysterhof in Hardinxveld-Giessendam gewonnen. Verpleeghuis De Merlinge in Arkel behaalde de vierde plaats.

Verder waren verpleeghuis De Alblashof in Alblasserdam en Waerthove in Sliedrecht genomineerd voor de aanmoedigingsprijs in de categorie waar kleinschalig wonen onderdeel is van de locatie. Deze woonlocaties grepen net naast deze titel.

Oog voor bewoner en patiënt
‘Iedere zorginstelling wil uiteraard zorg leveren met oog voor de patiënt en cliënt’, zegt Kees Heijblom, lid van de directie van Rivas Zorggroep. ‘Naast vanzelfsprekend goede zorg en behandeling verlangen mensen ook naar respect, betrokkenheid en gastvrijheid. Door het creëren van een prettige omgeving en het leveren van mensgerichte zorg biedt Rivas die extra gastvrijheid. Het is natuurlijk heel fijn dat dit op deze wijze wordt gewaardeerd en dat we hiervoor erkenning krijgen. Daarnaast is het een graadmeter die ons scherp houdt.’

Trots
‘We zijn trots op dit mooie resultaat’, vervolgt Heijblom. ‘We werken continu aan het optimaliseren van onze zorg. Hierbij houden we zoveel mogelijk rekening met de wensen van onze bewoners en patiënten. Dat noemen we mensgerichte zorg volgens de principes van Planetree. We zien met deze sterren dat dit zijn vruchten afwerpt.’ Binnen het Planetree-concept is er onder andere aandacht voor hartelijkheid, respect in de omgang, keuzevrijheid, beslisrecht, kunst en cultuur en een prettige omgeving.

Gastvrijheidszorg met Sterren
Gastvrijheidszorg met Sterren is een waarderingssysteem voor de kwaliteit van gastvrije zorg in zorginstellingen. Het doel is de kwaliteit van leven van bewoners en patiënten te verbeteren. Gastvrijheid en klantgerichtheid nemen een steeds grotere plaats in. Belangrijke onderdelen daarvan zijn gezond en lekker eten en genieten van een goede maaltijd in een prettige ambiance. Bij de jaarlijkse beoordeling spelen sfeer, een prettige omgang met bewoners en hun familie en eten en drinken een belangrijke rol.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.