Doorboorde eend is

10 juni 2013
Doorboorde eend is

SLIEDRECHT - De pijleend uit Sliedrecht is zonder hulp van twee pijlen in haar nek naar één gegaan. De eend zwom sinds april rond met twee pijlen in haar nek.

Volgens Hannie Groenendijk van de dierenambulance in Sliedrecht kan het komen door de zwaartekracht: "De eend leeft en eet gewoon verder dus mogelijk is de pijl op die manier steeds verder uit haar nek gezakt."

'Niet afgebroken' Volgens Groenendijk is de kans dat het oranje gedeelte, dat uit haar nek stak, is afgebroken heel klein. In dat geval zou er een gedeelte van de pijl nog steeds in haar nek zitten.

Het dier is nog steeds lastig te pakken te krijgen, waardoor ze moeilijk geholpen kan worden. Gelukkig is ze inmiddels één pijl kwijt geraakt. De dierenambulance hoopt de doorboorde eend tijdens de komende broedperiode te vangen, als ze de eieren op haar nest beschermt.

Bron en Foto: RTV Rijnmond

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.