Zonnecollectoren voedselbank in bedrijf

11 juni 2013
Zonnecollectoren voedselbank in bedrijf

SLIEDRECHT - Op een zonnige vrijdagmiddag 7 juni jl. heeft de officiële overhandiging plaatsgevonden van 40 zonnepanelen, die door de Stichting Kringloopcentrum Sliedrecht waren geschonken aan de voedselbank.

Verwacht wordt dat de zonnepanelen jaarlijks zoveel elektriciteit zullen leveren als de voedselbank in het nieuwe onderkomen nodig heeft. De voorzitter van deze stichting Arie de Ruiter verrichte de overdracht, door samen met Frits Kooy , penningmeester van de voedselbank de meterstanden op te nemen.

Deze eerste meterstanden zijn heel positief te noemen. Het dak van het nieuwe onderkomen leende zich uitstekend voor zonnepanelen. Marlijn Dekker van de voedselbank gaf aan het echt super te vinden dat de Sliedrechtse kringloopwinkel de voedselbank wil steunen. Zij vertelde dat de voedselbank geen middelen heeft om het hoofd boven water te houden.

De maandelijkse energierekening zou een molensteen om onze nek zijn geweest. Deze gift is een goede investering in de toekomst. De maandelijkse energielasten zijn daardoor te overzien. Als de zon veel schijnt en de panelen hun werk doen, zit de voedselbank er warm bij. Binnenkort verhuist de voedselbank vanuit het oude postkantoor aan de Stationsweg naar de Elzenhof 138. Met deze schenking van de 40 zonnecollectoren is een bedrag van € 14.000, 00 gemoeid.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.