'Gooi je oude spullen niet weg, lever ze in'

26 juni 2013 door Ruben
'Gooi je oude spullen niet weg, lever ze in'

SLIEDRECHT - Bijna iedereen weet dat een oude televisie of kapotte koelkast moet worden ingeleverd om te recyclen. Maar dat geldt ook voor een spaarlamp, MP3-speler, keukenmixer en elk ander elektrisch apparaat. Bijna 90% van het materiaal kan weer worden gebruikt om nieuwe producten te maken, en dat is natuurlijk heel goed voor het milieu: niet weggooien of laten liggen, maar inleveren! Om meer inwoners hiermee bekend te maken start de gemeente Sliedrecht een multimediale campagne.

Als een klein elektrisch apparaat kapot gaat, verdwijnt het vaak in de vuilnisbak. In deze apparaten zitten metalen die schadelijk kunnen zijn voor het milieu. Als het apparaat wordt ingeleverd, kunnen deze metalen weer gebruikt worden om nieuwe apparaten van te maken. Deze kunnen dan ook goedkoper worden verkocht. Inleveren kan o.a. bij de elektronicawinkel als je een nieuw apparaat koopt of in het milieupark, Lelystraat 111.

Op 28 juni vervolgt de gemeente Sliedrecht samen met  Wecycle een multimediale campagne met posters, banners, social media, tv- en radioreclames en de website www.gooinietweg.nl. Vanaf september zijn, met een grote inzamelactie, spectaculaire prijzen te winnen, en ook onder de likers van facebook.com/gooinietweg worden mooie prijzen verloot.

Wethouder Ad de Waard: “De gemeente stimuleert deze initiatieven op het gebied van duurzaamheid. Het gaat namelijk om bewustwording van ons handelen en daarmee de gevolgen op de lange termijn voor de generaties na ons. Sliedrecht hecht daar groot belang aan. Duurzaamheid gaat niet alleen over energiegebruik .”

De campagne wordt samen met 37 andere gemeenten georganiseerd en is volledig gefinancierd door Wecycle, de organisatie die verantwoordelijk is voor het recyclen van oude elektrische apparaten.

Openingstijden Milieupark:
op werkdagen van 9.30 – 12.00 uur en van 13.00 – 16.00 uur,
op zaterdag van 9.00 – 13.00 uur.

Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.