Gemeente Sliedrecht doet mee met landelijke Burgernetcampagne

27 augustus 2013
Gemeente Sliedrecht doet mee met landelijke Burgernetcampagne

SLIEDRECHT - Burgemeester van Hemmen: ‘Samen houden we de buurt veilig meld u daarom aan’

Op 6 september gaat de landelijke campagne ‘Meld je aan voor Burgernet’ van start. Ook “de gemeente Sliedrecht doet mee. Burgemeester Van Hemmen hecht aan het belang van Burgernet “Samen kunnen we Sliedrecht nóg veiliger maken, want hoe meer mensen mee doen, hoe groter de kans dat inbrekers worden opgepakt en vermiste personen worden teruggevonden.”

Burgernet werkt heel eenvoudig. Na een melding van een inbraak, tasjesroof of een vermist kind, kan de politie een Burgernetactie starten. Burgernetdeelnemers in de buurt ontvangen een spraak- of sms-bericht met het verzoek uit te kijken naar de gezochte persoon die duidelijk is omschreven. Wie informatie heeft, kan met het Burgernetnummer 0800-0011 gratis bellen met de meldkamer. Die informatie speelt de meldkamer direct door naar de politie. Op dit moment wordt 1 op de 10 Burgernetacties opgelost, dankzij tips van Burgernetdeelnemers.

“Hoe meer mensen meedoen, hoe meer Burgernetacties we met succes kunnen afsluiten. Want samen zien we méér,” vertelt burgemeester Van Hemmen. “Op dit moment hebben we in Sliedrecht al ruim 3.000 Burgernetdeelnemers. Ik hoop dat dit aantal flink toeneemt tijdens de campagne, om onze wijken nóg veiliger te maken”. Heeft u zich nog niet aangemeld? Ga dan vandaag nog naar www.burgernet.nl om u te registreren.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.