Schaakvereniging start nieuw seizoen

30 augustus 2013

SLIEDRECHT - Het nieuwe seizoen van Schaakvereniging Sliedrecht gaat op donderdag 5 september aanstaande van start. In de bovenzaal van Bar De Huifkar zullen het komend seizoen de stukken weer over het bord vliegen. De 78-jarige vereniging gaat een spannend seizoen tegemoet. Bij de jeugd zullen enkele spelers hun NK-titel gaan verdedigen, terwijl bij de senioren de hoogste teams een woordje proberen mee te spreken in hun klasse, zowel landelijk als in de onderbond.
 
De nadruk zal echter weer bij de jeugd blijven liggen. Het actieve jeugdbeleid heeft het afgelopen seizoen al het nodige rendement opgeleverd. Het C-team werd vorig jaar tweede van Nederland en Andrew Mensing werd Nederlands jeugdkampioen snelschaken in zijn leeftijdscategorie.

Om deze successen te continueren en om de schaakjeugd nog meer aandacht te geven zullen extra activiteiten gaan plaatsvinden. Zo zullen weer extra schaaklessen gegeven gaan worden aan de talentvolle jeugdspelers. Zo zal het C-team getraind gaan worden door de befaamde trainer Yochanan Afek, die het talentvolle team klaar moet stomen voor het NK. Ook  zullen er extra competities (dus extra bekers) plaats gaan vinden, en zal er weer deel worden genomen aan vele toernooien en aan de viertallencompetitie.

De jeugd wordt tijdens de schaaklessen opgeleid volgens het zogenoemde Stappenplan. Daarmee kan de jeugd diploma’s halen; van de Eerste tot en met de Zesde Stap.

Daarnaast speelt de jeugd elke week een partij voor de jeugdcompetitie. In twee groepen speelt de jeugd om de vele bekers, die elke competitie weer te verdienen zijn. Per seizoen zijn er twee competities, een najaars- en een voorjaarscompetitie.

Tenslotte wordt momenteel onderzocht of naast de donderdagavond ook de vrijdagavond aan het jeugdschaken besteed kan worden.
 
Senioren
Ook senioren kunnen natuurlijk terecht bij de 78-jarige Schaakvereniging Sliedrecht. Wekelijks spelen de senioren vanaf 20.00 uur hun partij in de onderlinge competitie. Er wordt altijd naar sterkte ingedeeld, zodat een beginnende schaker niet direct de toppers ontmoet. Het is ook zeker geen verplichting om elke week te spelen. Wanneer men maar twee keer per maand kan spelen, kan men toch aan de onderlinge competitie deelnemen.
Komend seizoen zal Peter vd Bergh in zijn poging zijn titel te prolongeren vooral de aanstormende jeugd als gevaarlijkste tegenstanders krijgen. Zo zullen Niels Mijnster, Tobias Dekker en Robert van Rekom een gooi gaan doen hun eerste cap te veroveren. En natuurlijk zal veelvoudig kampioen Wim Hokken op jacht gaan naar het record van P.C. Parel, die 22 keer clubkampioen is geworden.

Maar ook de jeugdspelers Adrian en Andrew Mensing zullen zich in de top gaan nestelen, met in hun kielzog Jorik Klein, die ook een aardig woordje mee zal gaan spreken.
 
Daarnaast spelen de senioren in teams tegen andere verenigingen. Het eerste team van Schaakvereniging Sliedrecht speelt komend seizoen in de derde klasse KNSB. Daar zal het team zo hoog mogelijk gaan proberen te eindigen. Met een verjongd team zal een plaats in de top mogelijk moeten zijn.

Het tweede team zal het in de Promotieklasse van de RSB moeilijk gaan krijgen, omdat er van de 10 teams er maar liefst 4 zullen degraderen. Maar gezien de opkomst van de jeugd zal het team zeker voor enkele verrassingen gaan zorgen. Het derde team zal zich na de promotie van vorig seizoen moeten gaan bewijzen in de tweede klasse. De overige drie teams komen uit in respectievelijk de derde klasse en in de Viertallencompetitie van de RSB. Momenteel heeft Schaakvereniging Sliedrecht het beleid om jeugdspelers zo veel mogelijk in de teams te laten meespelen. 

Belangstelling
Een ieder die belangstelling heeft voor het schaken in clubverband kan vrijblijvend een kijkje nemen op één van de clubavonden van Schaakvereniging Sliedrecht, waar men een schaakles kan volgen of zomaar een partijtje kan spelen. Natuurlijk kan er ook direct aan de onderlinge competitie worden deelgenomen (ingedeeld naar sterkte).

De clubavonden van Schaakvereniging Sliedrecht hebben op elke donderdag van september tot en met juni plaats:
•  vanaf 19.00 uur beginnen de schaaklessen c.q. de jeugdcompetitie; 
•  vanaf 20.00 uur beginnen de verschillende competities voor senioren.

De speelzaal is de bovenzaal van De Huifkar, boven aan de Stationsweg te Sliedrecht. De contributie bedraagt € 6,00 per maand, €  4,00 voor studerenden en € 4,00 voor de jeugd t/m 12 jaar.

Voor meer informatie kan men terecht bij secretaris Peter vd Bergh, tel. 0184 - 692213, of bij Jerry van Rekom, tel. 0184 - 411212. Wanneer men competitie wil gaan spelen, deelt wedstrijdleider Mark van Hulst, tel. 078 - 6300400, u graag in. Men kan natuurlijk ook op één van de clubavonden langskomen. 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.