Groep kinderen verkleed als 'Talibanstrijders' terroriseert speeltuin in wijk de Horst (update)

04 september 2013
Groep kinderen verkleed als 'Talibanstrijders' terroriseert speeltuin in wijk de Horst (update)

SLIEDRECHT - Een groep kinderen die zich kleedt en gedraagt als terroristen zorgden afgelopen weekend voor opschudding.

Een 8-jarige jongen werd door een groep kinderen, die shirts over hun hoofden hadden getrokken als een soort keffiyahs (hoofdbedekkend kledingstuk uit de Arabische wereld dat ook vaak door terroristen wordt gedragen) van een speeltoestel afgeslagen met een stok. De vader van de jongen is furieus over dit incident.

Toch is het de vraag of er sprake is van een incident; Volgens de buurtbewoners van de wijk De Horst, waar dit heeft plaatsgevonden, is er wel degelijk sprake van "etnische spanningen" in de wijk. Aan de andere zijde staat de Sliedrechtse burgemeester Bram van Hemmen, die beweert dat er geen etnische spanningen zijn op grote schaal. 

Mocht u in wijk De Horst wonen en voelt u zich bedreigd of ziet u deze kinderen ergens bezig op een bedreigende manier, meld dit dan direct aan de politie. U kunt hiervoor terecht bij de wijkagent of via 0800-8844.

Update 4 september: De kinderen hebben aangegeven dat zij geen jihad of taliban speelden, maar ninja. Ook bestrijden zij dat ze een 8-jarige jongen hadden geslagen met een stok, aangezien dit verzonnen zou zijn door de vader. Wel erkennen ze dat er ruzie is geweest.

Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.