Nieuw boekje over: Kruideniers in Sliedrecht

06 juni 2014
Nieuw boekje over: Kruideniers in Sliedrecht

SLIEDRECHT - De Historische Vereniging Sliedrecht geeft een nieuw boekwerkje uit over de vroegere kruideniers in Sliedrecht. Ooit waren kruideniers kleine neringdoenden.  De klant stond in de rij voor de toonbank en de middenstander in kwestie leverde het gevraagde af. Met het potlood steeds paraat achter het het oor, werd op een stukje papier opgeteld wat het te betalen bedrag was. Vaak kwamen kruideniers aan huis bij hun klanten om de bestelling voor het weekend op te nemen.

In die tijd ging het weekend pas in op zaterdagmiddag een uur of een. Nederland kende toen nog een vijf en een half daagse werkweek en zo lang zat je ook op school.  Eerder werd door de Historische Vereniging Sliedrecht (HVS) een boekje uitgegeven met als titel : “Bakkers en Groenteboeren” en wegens succes volgde “Cafébazen en Melkboeren”. Daar is nu als derde uitgave aan toegevoegd: “Kruideniers in Sliedrecht”.

Zaterdag 14 juni a.s. wordt in de Kerkbuurt een braderie gehouden en de HVS is aanwezig met een marktkraam voor de deur van het Sliedrechts Museum. De nieuwe uitgave wordt die middag voor zes euro verkocht. Van de eerdere uitgaven zijn er nog een aantal op voorraad en eveneens te koop. Een mooie cadeautip voor vaderdag. Alle boekjes zijn verder te koop bij Boekhandel De Waard, Het Sliedrechts Museum, Kerkbuurt 99-101, en op woensdagmiddag in het Onderhuys, Kerkbuurt 243. 

Rond 14:00 uur zal op 14 juni voor de deur van het Sliedrechts Museum en bij de kraam van de Historische Vereniging Sliedrecht een optreden zijn van de Sliedrechtse groep “Jan Pak De Leuning” voor de presentatie van hun nieuwe CD met nieuw gecomponeerde liederen over Sliedrecht.
 Vrouwe Sophia van Craijenstein een haar gevolg zullen hierbij aanwezig zijn in Middeleeuwse kleding in het kader van “Sliedrecht 950 jaar”.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.