Peter vd Bergh voor 3e keer op rij kampioen OKD

23 juni 2014 door Ad van Herk
Peter vd Bergh voor 3e keer op rij kampioen OKD

SLIEDRECHT - In de 7e en laatste ronde van het Open Kampioenschap van de Drechtstreek 2014 was het nog even billen knijpen voor titelverdediger Peter van den Bergh, maar het geluk was met hem en na een blunder van tegenstander Hans Klein kon Van den Bergh alsnog de winst binnenslepen en zo zijn 3e kampioenschap veilig stellen.

Omdat het zijn derde zege op rij is, mag de clubkampioen van Sliedrecht de wisselbeker definitief houden.

Tijdens de partij zag het er lang naar uit dat Hans Klein kampioen zou worden, want bij winst zou Klein gelijk uitkomen met Andries Dekker, die in een sterke partij won van medetitelkandidaat Niels Mijnster, maar op weerstandspunten dan net iets hoger uit zou komen. 

Andries Dekker was vooraf  één van de favorieten, maar door zijn verlies in de eerste ronde moest hij in de achtervolging en is daar weliswaar goed in geslaagd, maar moet uiteindelijk met een tweede plaats genoegen nemen.  Achter Andries eindigen maar liefst 5 spelers met 5 punten, waarbij Kees Wessels op weerstandspunten de derde prijs heeft gehaald. 

Bij de 5-punters bevindt zich ook Kees van der Does, die in de laatste ronde tegenstander Jan ten Brinke van het bord combineerde. Kees startte het toernooi sterk door Andries Dekker te verslaan in de eerste ronde en bleef met 4 overwinningen steeds in de top meedraaien.

“Huisschaker” Teunis den Rooijen heeft laten zien dat hij het schaken nog niet is verleerd en met 4 punten is hij op een keurige 10e plaats geëindigd. 

Oud-kampioen Melvin Holwijn stelt enigszins teleur met een 16e plaats, net onder Henk Prins, die ook zijn oude vorm nog niet heeft teruggevonden. Jeugdspeler William Gijssen heeft vooral ervaring opgedaan in zijn eerste seniorentoernooi en met 2,5 punt mag hij zeker niet ontevreden zijn. 

 

Zo is er een eind gekomen aan een spannend toernooi, waarin elke ronde wel nieuwe kanshebbers waren, maar Peter van den Bergh uiteindelijk aan het langste eind trok.

 

A.s. donderdag zal de prijsuitreiking plaatsvinden tijdens een gezellig snelschaaktoernooitje. 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.