Deelnemers positief over bijeenkomst 'Samenwerken en Versterken' in Sliedrecht

24 juni 2014
Deelnemers positief over bijeenkomst 'Samenwerken en Versterken' in Sliedrecht

SLIEDRECHT - De bijeenkomst Samenwerken en Versterken in Sliedrecht op 19 juni jongstleden werd bezocht door zestien organisaties, stichtingen, verenigingen en geloofsgemeenschappen in Sliedrecht. Brigitta Müller, directeur van Stichting Welzijnswerk Sliedrecht, opende de bijeenkomst en sprak met name over het zorgstelsel: “De overheid heeft  hervormingen voorbereid op oa de AWBZ WMO Jeugdwet en Participatiewet die ervoor gaan zorgen dat de wereld van zorg en welzijn er met ingang van 1 januari 2015 toch wat anders uit gaat zien. De gemeenten krijgen er vanaf dat moment extra zorgtaken bij en worden in sommige gevallen ook geheel verantwoordelijk voor een goede uitvoering daarvan.

Ook Sliedrecht is zich aan het voorbereiden op deze veranderingen. Het is de bedoeling dat onze verzorgingsstaat gaat veranderen naar een participatiesamenleving en dat vraagt straks iets van u en mij, van de samenleving en de maatschappij”. Maar ook een krap budget vraagt om een andere denk- en werkwijze; een andere aanpak. Wat doen we lokaal en waarin kunnen kerken, sportverenigingen en vrijwilligersorganisaties samenwerken en elkaar versterken? De dagvoorzitter gaf iedereen de gelegenheid om een flitspresentatie te geven van zijn/haar organisatie en de volgende vragen te beantwoorden; Ben je klaar voor de toekomst? Wat heb je nodig? Vervolgens ging men in subgroepen uiteen om met elkaar te brainstormen.

Daaruit kwam naar voren dat men elkaar beter wilt leren kennen, weten wat de ander doet en de samenwerking wilt opzoeken op het gebied van vrijwilligerswerk, pr, een gezamenlijke agenda, uitwisselen van expertise en ervaringen etc. De uitkomst is verwerkt in een ‘mindmap’ die u kunt inzien op www.welzijnswerksliedrecht.nl.

Dit najaar zal Stichting Welzijnswerk Sliedrecht een vervolg geven aan deze bijeenkomst. Organisaties die de eerste bijeenkomst niet bijgewoond hebben maar graag willen aansluiten, zijn van harte welkom. Men kan dit aangeven door te mailen naar c.brouwer@welzijnswerksliedrecht.nl.

Onderschrift foto:
Na afloop kreeg men de gelegenheid een convenant te tekenen, dat men alles in het werk zal stellen om de samenwerking te verbeteren.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.