Middeleeuwse toestanden op de Weekmarkt

25 juni 2014
Middeleeuwse toestanden op de Weekmarkt

SLIEDRECHT - Woensdag 2 juli 2014 zal de Sliedrechtse weekmarkt bezocht gaan worden door een groep middeleeuwers. Zij komen bezoekers van de markt aanspreken met verhalen van hoe het er vroeger in Sliedrecht aan toeging.

Ter gelegenheid van het feit dat het 950 jaar geleden is dat de dorpen Sliedrecht en Oversliedrecht werden genoemd in oude geschriften, zal de Sliedrechtse vlag te koop worden aangeboden. Vroeger werd vaker de vlag uitgehangen dan vandaag de dag. Voetbalevenementen even buiten beschouwing gelaten. Maar met de Sliedrecht vlag kan dat natuurlijk wel gaan
veranderen.

De vlag van Sliedrecht wordt aangeboden voor een tientje, echt goedkoop, bijna een middeleeuwse prijs.

De groep middeleeuwers zou graag zien dat zoveel mogelijk Sliedrechters de vlag uithangen. En dat wordt nu wel heel gemakkelijk gemaakt.

De Sliedrecht vlag is ook verkrijgbaar bij Albert Heijn, Bongers Kerkbuurt en in het Nationaal Baggermuseum Molendijk 204.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.