Sliedrechtse schaakjeugd behaalt diploma

30 juni 2014
Sliedrechtse schaakjeugd behaalt diploma

SLIEDRECHT - De Sliedrechtse schaakjeugd heeft de afgelopen weken examen gedaan voor verschillende stappen. Afgelopen donderdag kregen alle kandidaten van examinator Wim Hokken te horen of ze geslaagd waren. En dat waren ze allemaal.

De examinator had voorafgaand aan de examens nog zijn vraagtekens, maar de Sliedrechtse jeugd liet tijdens het examen zien dat ze de geleerde schaakstof heel goed in praktijk kon brengen.

In totaal kon Wim Hokken 10 diploma's uitreiken. Voor Stap 1  behaalde Barend van Dieren het hoogste cijfer, namelijk een 8,5. Tim de Waard, Esto Safaipour en Miquel Verhoef deden niet veel voor hem onder en wisten ook met fraaie cijfers te slagen.

Voor Stap 2 slaagden 6 jeugdspelers. Daarbij behaalde Jesse Vonk het hoogste cijfer, namelijk een 9, een geweldig resultaat. Gerard van Steenoven en Joppe den Breejen bleven met een 8,5 niet ver achter bij de kleinzoon van Wim Hokken. Ook Maarten Hartkoren, Damiam Flameling en Mitchell van Vonderen slaagden voor één van de moeilijkste stap uit het Stappenplan.

Zo kwam er een goed einde aan een enerverend schaakseizoen bij de jeugd. Mede dankzij de schaaktrainers Peter vd Bergh, Wim Hokken, Joost Stoker, Niels Mijnster en Christiaan Verheij  werden er veel schaakdiploma's behaald.. Komend seizoen worden de trainingen weer opgepakt, maar zal de jeugd een Stap hoger gaan.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.