CDA stelt vragen over Faillissement Helbro

20 augustus 2014
CDA stelt vragen over Faillissement Helbro

SLIEDRECHT - De CDA vraagt het college om deze week nog duidelijkheid te geven of het leerlingenvervoer gegarandeerd is bij het begin van het nieuwe schooljaar. Het faillissement van busbedrijf Helbron houdt de gemoederen in Sliedrecht volop bezig, maar het gemeentebestuur is oorverdovend stil.

Daarom vraagt het CDA hoe de wettelijke taak van de gemeente voor leerlingenvervoer per 1 september a.s. geregeld is.

De fractie is ook benieuwd of een (in allerijl geregelde) vervangende vervoerder vergelijkbaar is met de Helbro wat betreft kwaliteit van materiaal, veiligheid, bejegening van passagiers en klanttevredenheid. Voor veel passagiers is verandering van bus of vaste chauffeur een grote verandering. Wat wordt er aan geregeld om de passagiers hier zo goed mogelijk bij te begeleiden?

Het CDA vraagt zich ook af of het faillissement het gevolg is van het niet gegund krijgen van opdracht(en) in De Drechtsteden. Bij het vaststellen van de vernieuwde aanbestedingsregels heeft het CDA altijd gepleit voor het toepassen van zogenaamde ‘zeeuws model’. Hierbij wordt niet alleen gelet op de laagste prijs maar ook op de geleverde kwaliteit.

Tenslotte vragen de christen-democraten wat het lot is van de ruim 100 personeelsleden die ontslag aangezegd kregen. Er gaan geruchten dat een groot deel van hen bij andere busbedrijven aan de slag kunnen. Wat is hiervan de exacte stand van zaken. En … wellicht kan het college op directe of indirecte wijze hier invloed op uitoefenen

Gelet op de grote impact van dit faillissement (er werden ca. 1.200 passagiers per dag vervoerd) én het spoedige begin van het nieuwe schooljaar, wil het CDA uiterlijk aanstaande vrijdag antwoorden op hun vragen.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.