Ad de Waard stopt als raadslid

27 augustus 2014 door Frank
Ad de Waard stopt als raadslid

SLIEDRECHT - Met ingang van het nieuwe vergaderseizoen komt een eind aan de politieke activiteiten van Ad de Waard. Na meer dan 40 jaar in de Sliedrechtse politiek bezig te zijn geweest geeft hij het stokje nu over aan de jongere generatie.

Begonnen bij de Christelijk Historische Unie ging De Waard in 1978 als bestuurslid mee over naar het Christen Democratisch Appèl. Voor het CDA werd hij in 1986 gemeenteraadslid en in 1988 fractievoorzitter. In 1998 nam hij daarvan afscheid en werd vervolgens voorzitter van het afdelingsbestuur. Dat bleef hij tot 2010 toen hij namens de partij werd afgevaardigd in het College van Burgemeester en Wethouders.

Naast zijn politieke activiteiten was De Waard als bestuurder betrokken bij het jeugdwerk van de CJV/YMCA, de plaatselijke Rabobank, en de Vereniging Christelijk Onderwijs Sliedrecht. Op dit moment is hij binnen de Hervormde Gemeente Sliedrecht voorzitter van het College van Kerkrentmeesters en van de Kerkenraad van Wijkgemeente 2, colleges die al jaren op dinsdagavond vergaderen. Omdat ook de gemeenteraad in het nieuwe seizoen iedere dinsdag gaat vergaderen valt een en ander niet meer te combineren.

Het CDA heeft bij de gemeenteraadsverkiezingen in 2010 en 2014 onder het lijsttrekkerschap van De Waard winst geboekt die zich in 2010 vertaalde in een wethouderszetel voor die partij. De onderhandelingen dit jaar kregen tijdens de gesprekken een bijzondere wending waardoor het CDA de zetel in het College van B&W niet meer kon innemen. De komende vier jaar zal het CDA samen met oud-coalitiegenoot PvdA in de oppositie het college in Sliedrecht constructief kritisch volgen.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.