Schaakjeugdteam plaats zich ook voor volgend jaar voor NK

01 december 2014
Schaakjeugdteam plaats zich ook voor volgend jaar voor NK

SLIEDRECHT - Het Sliedrechtse A-team heeft op de slotdag van het NK voor jeugdspelers uiteindelijk een mooie 10e plaats in de Meesterklasse A behaald. Na een matig begin op de eerste 2 dagen, werden op de laatste 2 dagen voldoende punten gescoord, om uiteindelijk een mooi einde van dit NK te vieren.

In de zevende ronde stond HMC Calder A2 op het programma.  Op bord 4 liet Jorik Klein zien in vorm te zijn en wist al snel voordeel in de stelling te behalen. Onverwacht echter kwam Andrew Mensing, die speelde op bord 3, al naar de teamleider toe met het bericht dat zijn tegenstander had opgegeven. Tot grote verbazing van Andrew en omstanders, want dit leek nog niet nodig. Toen Jorik kort daarna de partij besliste, stond het dus al 2-0.

Op bord 1 wist Marijn den Hartog met een mooie aanval de partij te beslissen en de punten naar Sliedrecht te halen. De eerste 4-0 in de Meesterklasse werd zelfs ook nog een feit. Adrian Mensing wist ook redelijk eenvoudig het punt bij te schrijven. Niet alleen was handhaving een feit, maar ook nog een mooie wedstrijd in het vooruitzicht bleek reden voor vreugde bij de spelers.

In de achtste ronde was Moira Domtoren A1 een geduchte tegenstander. Lang bleven de borden gelijk opgaan of zelfs in het voordeel van Sliedrecht. Zo ging Marijn furieus van start met een mooie aanval op de stelling van Casper Schoppen en wist Jorik opnieuw voordeel te bereiken in zijn stelling tegen Lena de Kraker.

Onverwachts moest Adrian uiteindelijk zijn koning omleggen. Hij won een kwaliteit tegen een pion, maar toen hij zijn kwaliteit weer kwijtraakte, kwam hij een pion te kort en daar wist Joris Kokje wel raad mee.

Kort daarna wist Jorik met een torenoffer beslissend voordeel te halen en de partij naar zich tot te trekken.
Bij Marijn werd de stelling echter steeds minder rooskleurig en Andrew zijn stelling ging verzanden, waardoor hij in remise moest berusten. Marijn zette alles op alles, maar kon niet voorkomen dat hij kopje onder ging. Een nipt verlies van 1,5-2,5 dus. Geen schande, wel jammer.

Door deze resultaten is ons A team ook volgend jaar verzekerd van een plek in de Meesterklasse A, en kunnen we het volgend jaar weer beter doen. Ondanks een slechte start, mag het team terugkijken op een mooi debuut op het hoogste niveau van jeugdschaakteams in Nederland.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.