Schaker Hans Klein speelt voor Sinterklaas

08 december 2014
Schaker Hans Klein speelt voor Sinterklaas

SLIEDRECHT - In de 13e ronde van de interne competitie van Schaakvereniging Sliedrecht stonden maar liefst 14 partijen op de rol. Een mooi aantal zo vlak voor Sinterklaas. En Sinterklaas was zelf ook aanwezig, want Hans Klein gaf pardoes zijn gewonnen stelling tegen Peter Vis weg . Na de gehele partij gewonnen te hebben gestaan gaf Klein opnieuw in de slotfase een gewonnen stelling uit handen. Graaier Vis maakte er direct gebruik van. Vis stijgt hierdoor naar de 11e plaats en heeft zicht op de top-10.

Op de overige  borden werd echter niet voor Sinterklaas gepeeld maar om belangrijke punten. De koplopers Wim Pool en Wout Boer maakten geen fouten en wisten beiden te winnen van een Mensing broer. Pool wist met een listig offer Adrian te verschalken, terwijl Boer het hoofd koel hield tegen een sterk spelende Andrew, en in het eindspel de partij naar zich toe trok.

Niels Mijnster bivakkeert weer op de derde plaats na sterke winst tegen Kees Wessels. In een remise-achtige stelling kon Mijnster alsnog de juiste zetten vinden en wist met nog maar weinig tijd op de klok een vrijpion te creëren.
Jorik Klein had het aanvankelijk moeilijk tegen Henk Prins, maar sloeg in het middenspel hard toe.

Sami Al-yassin wist opnieuw te winnen. Dit keer was het Koos van den Berg die eerst op de winst af leek te stevenen, maar toch het punt moest laten aan de steeds beter spelende Sami.
Bij de partij tussen Jan Willem Kraaijeveld en Jan Veenis won de oudste (80,5) het van de jongere (80). Jan Veenis sloeg het verkeerde stuk waarna Kraaijeveld het ontstane voordeel niet meer uit handen gaf.

Henri Hartog speelde een leuke pot tegen Ferhat Erdogan die steeds beter gaat spelen, maar het punt dit keer nog aan Hartog moest laten. Ondanks goede tegenstand van Yaro van Beest tegen Leo Koppelaar moest ook deze de nieuwkomer het afleggen tegen de routinier.

Er waren ook nog een aantal remises te noteren. Jerry van Rekom en Wim Hokken speelden hun traditionele remise, terwijl Martijn Stoker en Jan Sulman beiden probeerden tot winst te komen, maar niet verder kwamen dan puntendeling.
Marcel Klein en Mark van Hulst speelden een Hollandse partij waarin al snel veel stukken werden afgeruild, waarna uit de ontstane stelling geen winst meer was te behalen.
William Gijsen en Hans Vink speelden een gelijk opgaande partij waarin voor beide spelers geen voordeel zat.
Michiel van den Berg had misschien een betere stelling dan Johan Gijsen maar koos eieren voor zijn geld en bood remise aan dat door Gijsen dankbaar werd aangenomen..

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.