Sinterklaasschaak een wilde boel bij schaakjeugd

08 december 2014
Sinterklaasschaak een wilde boel bij schaakjeugd

SLIEDRECHT - Hoezo "Zwarte Piet of niet?" Hoezo "Sinterklaas bestaat niet?" Bij Schaakvereniging Sliedrecht speelde iedereen bij het ludieke decemberschaak voor Sinterklaas! De jeugdleiders "de Gezusters Stoker"  maakten er op bijna-pakjesavond een dolle boel van.
In twee  teams streden alle jeugdspelers om het door sommige activisten zo verfoeide snoepgoed.
De stukken vlogen over het bord, bij het schaken waarbij elke speler van elk team bij elke gongslag een stoel op moest schuiven en zo de stelling van zijn/haar teamgenoot moest vervolgen. Soms betekende dat een gewonnen stelling afmaken en soms het kijken naar een verloren stelling en kijken wat er nog te redden viel.
Na een bevlogen, bewogen en vooral ludiek uur bleek dat het uitspelende team 2 met 21-15 had gewonnen van de thuisploeg. Omdat ook Sinterklaas geen onderscheid maakt tussen alle naar cadeaus smachtende kinderen, bleek iedereen na afloop evenveel prijs te hebben!

Zo eindigde het Sinterklaasschaken met alleen maar blije gezichten!

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.