Bij schaaksenioren nog geen Winterkampioen

15 december 2014
Bij schaaksenioren nog geen Winterkampioen

SLIEDRECHT - Na de 14e ronde van de interne competitie van Schaakvereniging Sliedrecht is er nog geen beslissing gevallen over wie zich volgende week Winterkampioen mag noemen. Koploper Wim Pool profiteerde maar half van de afwezigheid van Wout Boer door in een moeilijke partij tegen Robert van Rekom niet verder te komen dan remise. Het verschil tussen de nummers 1 en 2 is slechts 4 Keizerpunten, dus de laatste ronde in de eerste competitiehelft zal beslissend zijn.

Achtervolgers Peter van den Bergh en Niels Mijnster maakten geen fouten en wonnen hun partijen vrij gemakkelijk van respectievelijk Adrian en Andrew Mensing. Het gat tussen de nummers 3 en 4 is maar 3 punten, dus ook hier zal volgende week de beslissing brengen.

Kees Wessels kruipt weer richting top 3 na winst op Teunis den Rooijen. Teunis startte goed, maar maakte in het middenspel een foutje, waarbij Wessels een kwaliteit voor kwam te staan. In het verdere verloop van de partij gaf Wessels dit voordeel niet meer uit handen.

Jorik Klein was nog een maatje te klein voor Wim Hokken terwijl Jerry van Rekom veel moeite had met Henk Prins, maar uiteindelijk toch de winst kon binnenhalen.
Hans Klein maakte zijn fouten van de afgelopen weken weer enigszins goed door aanvallend te winnen van Jan Sulman.

Jan Willem Kraaijeveld en Leo Koppelaar speelden een gezellige partij die de nestor van de vereniging toch nog wist te winnen.
Yaro van Beest opende goed tegen Mark van Hulst, maar kwam er na stukruil op de koningsvleugel slechter uit en moest daarna al snel opgeven.

Koos van den Berg wist weer eens te winnen; dit keer was Johan Gijsen zijn slachtoffer.
Cees Moes ging er tegen Jan Veenis eens goed voor zitten en wist er uiteindelijk netjes remise uit te halen.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.