Oudste jeugdspeler Roland Kop slaat toe bij schaakjeugd

15 december 2014
Oudste jeugdspeler Roland Kop slaat toe bij schaakjeugd

SLIEDRECHT - Schaakvereniging Sliedrecht heeft het beleid om jeugdspelers snel door te laten stromen naar de senioren, maar ook om spelers die het naar de zin hebben bij de jeugd daar ook te laten. Dat betekent wel eens dat jeugdspelers lang blijven hangen. Een groot voorbeeld daarvan is Roland Kop, die echt de oudste jeugdspeler in Nederland is. Maar iedereen vindt het prachtig hem te zien genieten bij de jeugd en dat Roland daar nog zoveel plezier aan beleeft. En hij gaat steeds beter spelen. In de veertiende ronde van de Najaarscompetitie wist hij zich door een zege op Tim de Waard weer in de top-3 te spelen, achter de koplopers Yovhanan Alberts en Hendrik Donders. En zo lijkt Roland Kop weer te gaan meestrijden om de titel. Het beloven daardoor nog spannende laatste ronden te worden.

Jesse Vonk deed ook van zich spreken door Barend van Dieren te verslaan, hetgeen een prima resultaat is. Ook Luana Mensing blijft maar winnen, dit keer van Samuël Gijsen.
Joppe den Breejen gaat ook steeds beter spelen. Dit keer werd Damiam Flameling daar het slachtoffer van.

In de laddercompetitie gaat het kampioenschap tussen Gerard van Steenoven en titelverdediger Maarten Hartkoren.
De jeugd kreeg afgelopen donderdag notatieles en kregen de verplichting om de eigen partij te noteren. dat leverde bij de eerste keer al langere en betere partijen op.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.