Sliedrecht maakt werk van Economie, Arbeidsmarkt en Onderwijs.

15 december 2014
Sliedrecht maakt werk van Economie, Arbeidsmarkt en Onderwijs.

SLIEDRECHT - De raad heeft op 12 november de begroting vastgesteld. Hiermee heeft het college groen licht gekregen om de actiepunten uit het college uitvoe-ringsprogramma (CUP) 2014-2018 op te gaan pakken. Het college heeft niet stilgezeten. Achter de schermen is de laatste weken veel werk verzet. De voorbereidingen zijn getroffen, de speerpunten zijn benoemd en de organisatie staat in de startblokken. “Begin 2015 gaan we ertegenaan”, aldus Hans Tanis, wethouder Economie.   

De lat ligt hoog
Het college uitvoeringsprogramma laat aan ambitie niets te wensen over. Investeren in een sterke lokale economie, een goede (digitale) bereikbaarheid, een gunstig vestigingsklimaat en verbetering van de kwetsbare positie van mensen aan de onderkant van de arbeidsmarkt staan hoog op de agenda.

Hans Tanis:“We zijn direct aan de slag gegaan en hebben in het college vijf speerpunten benoemd waar we voor willen gaan de komende jaren:

1.    Iedereen doet mee (een baan of dagbesteding)
2.    Ondernemers groeien (laagdrempelige dienstverlening)
3.    Leren uit de praktijk (leren en werken moeten soepel in elkaar over-gaan)
4.    Klaar voor werk (goede opleidingskeuze)
5.    Verbinden van ondernemers, onderwijs en werkzoekenden.”

We hebben onze partners keihard nodig
Dat laatste speerpunt, het verbinden, is een hele belangrijke. Tanis: “Wij zien het als gemeentelijke taak om alle partijen bij elkaar te brengen. Als we de belangrijke spelers aan tafel krijgen kunnen we versterking aanbrengen. Organiseren, faciliteren en verbinden. Dat is onze rol. Maar wij kunnen het niet alleen. We hebben onze partners, onder andere uit het bedrijfsleven en onderwijs, keihard nodig om de speerpunten tot een succes te brengen. Hier ligt meteen een uitnodiging aan partners om samen de uitwerking en uitvoering op te pakken”

Programmateam
Er gaat een speciaal programmateam aan de slag met alle actiepunten. Tanis:“Er staat straks een ploeg mensen die er veel in heeft! Er is veel te doen en onze handen jeuken. We gaan Sliedrecht echt op de kaart zetten!

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.