Ondernemers sturen fabrieksmateriaal naar Bonaire

19 december 2014
Ondernemers sturen fabrieksmateriaal naar Bonaire

SLIEDRECHT - Van toiletpotten en lampen tot pompwagens en andere machines; vorige week gingen containers vol met machines en inrichtingsmateriaal per schip onderweg naar Bonaire. Stichting Krusada, onderdeel van de Hoop, bouwt daar een fabriek om cliënten werkervaring te laten opdoen. Een aantal Alblasserwaardse ondernemers zorgde voor de spullen en de financiën, zodat deze fabriek straks werkelijk de deuren kan openen!

Het is een indrukwekkend gezicht, de containers vol spullen. Krusada is dankbaar dat deze ondernemers zich het lot van de mensen op Bonaire hebben aangetrokken. Dankzij hun financiële ondersteuning en materialen kunnen straks (ex)verslaafden en (ex)gedetineerden aan de slag in een hout- en metaalbewerkingsfabriek. De verzending van de drie containers werd gefinancierd door EO Metterdaad.

Stichting Krusada is aangesloten bij Stichting De Hoop en helpt verslaafde mannen en vrouwen op Bonaire. Het doel is om deze mensen niet alleen verslavingsvrij te maken, maar ook klaar te stomen voor een plek in de maatschappij. Door arbeidsactivering is de kans op terugval veel kleiner.

De cliënten steken hun handen uit de mouwen, waardoor ze talenten ontwikkelen, leren omgaan met deadlines en werksituaties en eventueel een vakopleiding volgen. Op dit moment zijn er maar weinig mogelijkheden voor arbeidsactivering op Bonaire. Daarom zijn de medewerkers van Krusada met behulp van professionele vrijwilligers bezig met de bouw van deze fabriek. Er wordt reikhalzend uitgekeken naar de komst van de spullen voor de inrichting van de fabriek.

Bouwt u mee?
Anton van Houdt, fondsenwerver voor Vrienden van De Hoop, is dankbaar voor het ondernemersinitiatief. “Dergelijke hulp betekent veel. We kunnen allerhande steun nog steeds gebruiken. Onlangs meldde het nieuws dat er meer daklozen zijn in Nederland. Ook daar willen wij hulp bieden! Momenteel werken we aan een groot renovatieproject bij Horeb in Beekbergen, waar verslaafde en dakloze mannen terecht kunnen. U kunt ons als donateur of als ondernemer heel concreet helpen bij projecten in Caribisch Nederland of hier dichtbij.”

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.