Tweede schaakteam SV Sliedrecht Herbstmeister tegen SV Dordrecht

23 december 2014
Tweede schaakteam SV Sliedrecht Herbstmeister tegen SV Dordrecht

SLIEDRECHT / DORDRECHT - Het tweede team van Schaakvereniging Sliedrecht heeft de eerste helft van de competitie in 1A van de RSB afgesloten als Herbstmeister. Teamleider Leo Koppelaar zag zijn team na een spannende wedstrijd gelijkspelen tegen Dordrecht 2; 4-4.

Wout Boer had reeds vooruitgespeeld en een remise behaald. Op de werkelijke speelavond namen de Dordtenaren brutaal de leiding nadat Pieter Pons zich had vergaloppeerd. Door  enkele saaie remises van Jerry van Rekom, Teunis den Rooijen en Adrian Mensing bleef de Sliedrechtse koploper tegen een achterstand aankijken; 3-2.
In de eindfase maakte Robert van Rekom korte metten met zijn tegenstander. 3-3 derhalve en nog 2 partijen te gaan.
De held van de avond werd Andrew Mensing die tegen één van de sterkste spelers van Dordrecht op een nederlaag leek af te stevenen, maar zich uitstekend terug knokte en de verbouwereerde tegenstander uiteindelijk uittikte. Met 3,5 uit 4 is de jeugdspeler de topscorer van het team.

Kopman Tobias Dekker speelde niet zijn beste partij en moest gezien de tussenstand risico nemen in plaats van op remise spelen. Dat werd hem helaas fataal, maar kenmerkt zijn teamgeest.

Met 4-4 waren beide teams tevreden, maar kan Sliedrecht zich Herbstmeister noemen. Met nog 3 wedstrijden te gaan heeft het team van Leo Koppelaar het kampioenschap in eigen hand.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.