Schaker Wim Pool Winterkampioen

23 december 2014
Schaker Wim Pool Winterkampioen

SLIEDRECHT - Na de 15e ronde van de interne competitie van Schaakvereniging Sliedrecht mag Wim Pool zich Winterkampioen noemen! Na een spannende partij tegen Teunis den Rooijen trok Pool aan het langste eind en kon zo de eerste helft van de competitie als koploper afsluiten. Hiermee laat Wim Pool zien dat hij een geducht tegenstander is geworden en zeker zal proberen aan het eind van het seizoen als clubkampioen te worden gekroond.

Wout Boer kwam opnieuw niet in actie, maar zijn tweede plaats kwam niet in gevaar. Niels Mijnster neemt de 3e plaats weer over van Peter van den Bergh na een schwindel-winst op Hans Klein, die opnieuw in het eindspel de winst aan zijn neus voorbij zag gaan.
Kees Wessels sluit de top-5 af na puntendeling tegen Jerry van Rekom. Hij wordt op de hielen gezeten door Wim Hokken en Robert van Rekom die ook het punt onderling deelden.

Adrian Mensing pakt nog nipt de 10e plaats mee nadat een offer van Henk Prins niet het beoogde resultaat opleverde.
Hans Vink was nog net een maatje te klein voor Joost Stoker, terwijl Martin Prins de handen vol had aan Henri Hartog, maar uiteindelijk toch het volle punt kon bijschrijven.

Jan Sulman strafte een fout in de opening van Mark van Hulst genadeloos af en zette de wedstrijdleider pardoes mat.
Ook bij de partij tussen Ferhat Erdogan en Jurgen de Haan konden de stukken weer snel in het doosje na een slechte opening van Ferhat.

De langste partij ging tussen Leo Koppelaar en Andre van Dieën. “Dikke Leo” probeerde meermaals remise te krijgen, maar "postzak" Van Dieën speelde stug door. Aan het eind van de avond bleek dat er toch echt niet meer in zat en werd het punt alsnog gedeeld.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.