donderdag 29 juli 2021

Alles over Sliedrecht

Leerlingen van school Bleyburgh gaan op ontdekking

12 maart 2011 (door Ad van Herk)

SLIEDRECHT -Op 7 maart opende de school op spectaculaire wijze het baggerproject. Een meester werd overgoten met bagger. Dit project is een onderdeel van De Ontdekking, het provinciale project waarin scholen voor primair onderwijs samenwerken met culturele instellingen in hun gemeente. School Bleyburgh doet mee en de leerlingen verdiepen zich op een creatieve manier in de wereld van klei.

 

 

De leerlingen maken tot 24 maart kennis met de vele toepassingen van klei. Zij brengen een bezoek aan het Nationaal baggermuseum, vrijwilligers van het Nationaal baggermuseum komen een presentatie verzorgen en leerlingen krijgen gastlessen over baggeren in het milieucentrum de Hooizolder. Inmiddels is er een keramiste op school geweest en de leerlingen hebben werkstukken gemaakt met klei en verf.

 

 

 

 

In het kader van De Ontdekking organiseren dit jaar elf Zuid-Hollandse scholen samen met een cultuurinstelling of kunstenaar uit hun gemeente een cultuureducatieproject. Daarnaast maken ze voor collega scholen en hun gemeente een culturele kaart met mogelijke culturele partners in de omgeving. Zo kunnen ook andere scholen in de toekomst culturele samenwerkingsprojecten gaan opzetten. Kortom, de rijke cultuur van Sliedrecht en nog tien andere Zuid-Hollandse gemeenten wordt de komende maanden (her)ontdekt!

 

 

 

 

De Ontdekking is een initiatief van de Provincie Zuid-Holland en wordt uitgevoerd door Kunstgebouw, Erfgoedhuis en ProBiblio.

 

 

Deel dit bericht met je vrienden!