zondag 28 november 2021

Alles over Sliedrecht

Pas op, geef zakkenrollers geen kans!

15 maart 2011 (door Ad van Herk)

SLIEDRECHT -De politie heeft op maandagmiddag 14 maart twee Bulgaarse vrouwen en een man aangehouden die vermoedelijk op dievenpad waren. Personeel van een kledingzaak aan de Kerkbuurt zag de vrouwen in de buurt van de tas van een klant rommelen en maakte de klant hierop attent. Hierdoor werd waarschijnlijk een diefstal voorkomen.

 

De twee vrouwen verlieten daarna gehaast de winkel waarna het personeel de politie belde. Agenten die in de omgeving waren hadden kort daarvoor een auto met een Slavisch uitziende bestuurder zien wegrijden en vermoedden dat deze man bij de vrouwen hoorde. Direct werd een onderzoek ingesteld, kort daarop konden agenten de 19-jarige Bulgaar op de rijksweg richting Rotterdam aanhouden. Op de Stationsweg trof een andere politie-eenheid na uitgebreid zoeken de twee dames lopend aan. Deze twee van 18 en 25 jaar pasten volledig in het eerder doorgegeven signalement en werden eveneens aangehouden.

 

 

Hoewel beide vrouwen diverse keren in de politiesystemen voorkomen voor zakkenrollerij, kon de politie hen en de man na verhoor niet vasthouden omdat er geen sprake was van een gepleegd strafbaar feit. De politie blijft het winkelend publiek waarschuwen voor deze lieden. Geef ze geen kans, berg uw portemonnee goed op en waarschuw de politie als u verdachte situaties ziet. Geef daarbij een zo goed mogelijk signalement door via 112 zodat agenten direct gericht onderzoek kunnen doen.

 

Deel dit bericht met je vrienden!