Tuesday 21 September 2021

Alles over Sliedrecht

Eerste inzameling droog en herbruikbaar afval groot succes

30 juni 2011 (door Ad van Herk)

SLIEDRECHT -Woensdag 29 juni 2011 was de eerste inzameldag van droog en herbruikbaar  afval  in Sliedrecht. Op de foto: wethouder Ad de Waard en Eljo Vos van HVC. Zij bedanken de bewoners voor hun medewerking door een ‘bedankt hanger’ aan de blauwe container te hangen.

De laagbouwwoningen met minicontainers in de wijken Prickwaert, Weresteijn, De Hoven, Molendijk, Rivierenbuurt-Noord, Rivierenbuurt-Zuid en Kerkbuurt-West nemen een jaar lang deel aan een proef. Deze proef moet meer inzicht geven in de mogelijkheden van materiaalhergebruik.

De eerste resultaten zijn erg positief; ruim 80 procent van de bewoners in het proefgebied heeft de blauwe container correct aangeboden. En deze eerste keer is al ruim 13.000 kilo droog en herbruikbaar afval ingezameld.

Deel dit bericht met je vrienden!