zaterdag 6 maart 2021

Alles over Sliedrecht

Baggerschatten in het Baggermuseum

2 april 2012 (door Ad van Herk)

SLIEDRECHT -Gedurende de maanden april en mei 2012 toont het Nationaal Baggermuseum een schat aan opgebaggerde voorwerpen zoals goud, tin, bommen en granaten. Dit alles is te zien in de expositiezaal van het Baggermuseum. Het is niet alleen kijken naar deze soms vreemde maar vooral bijzondere voorwerpen. Er hoort ook een verhaal bij. Dat wordt uiteengezet tijdens uw bezoek.

Wat heeft baggeren te maken de noodlottig ondergang van het fregat “The Lutine” in het jaar 1799

voor de kust van Vlieland? Wat gebeurde er met de met goudstaven geladen Loodsboot 19 en wat was de rol van Sliedrechtse baggeraars hierbij? Hoe haal je bommen en granaten uit een sleepkop of een centrifugaalpomp? Het is te zien en te horen in het Baggermuseum.

In de filmzaal van het museum kunt u een selectie maken uit honderden films met het nodige spektakel uit de wereld van het baggeren. In het Nationaal Baggermuseum halen ze alles boven water!

Openingstijden: dinsdag t/m vrijdag van 14:00 tot 17:00 uur en op zaterdag van 11:00 tot 17:00 uur. Kijk ook op www.baggermuseum.nl

Deel dit bericht met je vrienden!