maandag 24 januari 2022

Alles over Sliedrecht

Project 'Buurt Bestuurt: samenwerken aan veiligheid'

13 maart 2013

SLIEDRECHT - Nieuwe aanpak voor veilige wijk. De gemeente, de politie en het wijkplatform starten het project ‘Buurt Bestuurt: samenwerken aan veiligheid’. “Met dit project betrekken de verschillende partijen bewoners intensiever bij de veiligheidsaanpak in wijk oost. Dat is belangrijk, want bewoners weten als geen ander wat er in hun eigen buurt speelt.”, aldus burgemeester Van Hemmen. Het project duurt een jaar, waarna het wordt geëvalueerd ten behoeve van de toekomstige veiligheidsaanpak in Sliedrecht.

Bewonersbijeenkomst 3 april
In de hele wijk zullen uitnodigingen bezorgd worden voor deelname aan een startbijeenkomst waar bewoners uitleg krijgen over het project van o.a. de politie. En een bewoner vertelt over zijn ervaringen met een soortgelijk project in Rhoon. Deze bijeenkomst vindt plaats: 3 april van 19.45 – 21.45 uur in het Griendencollege. De bijeenkomst is openbaar. Na afloop is er gelegenheid om na te praten. Bewoners kunnen zich via de www.sliedrechtoost.nl of per e-mail ( info@sliedrechtoost.nl ) aanmelden voor de avond.

Waarom dit project?
Met dit project willen de politie, het wijkplatform, de gemeente en enkele andere partijen de veiligheid in wijk oost samen met bewoners verder vergroten. Het voorstel om te starten met dit project kwam van de politie en wijkplatform oost. “Ik juich dit project toe: samen kunnen we meer bereiken.”, zegt Burgemeester Van Hemmen.

Hoe doen we dat?
“Het meest bijzonder aan de nieuwe aanpak is dat bewoners zélf prioriteiten stellen en betrokken zijn bij acties”, aldus burgemeester Van Hemmen. Het buurttoezicht in wijk oost is erg succesvol. Veel mensen doen mee. Het project dat nu start is een mooie aanvulling op het buurttoezicht. In tegenstelling tot buurttoezicht richt ‘Buurt Bestuurt zich juist op kortdurende acties. “Zo wordt het voor nog meer mensen mogelijk om betrokken te zijn bij de veiligheid van hun woonomgeving.”

Verder wordt gezocht naar effectieve toepassing van social-media om mee te doen aan het vergroten van de veiligheid in de wijk. De bewoners geven aan wat er speelt in hun wijk en bedenken samen met de professionals acties om hun wijk nog veiliger te maken. Het is de bedoeling dat dit iedere maand resulteert in één concrete actie.

Digitale participatie en terugkoppeling over acties
De burgemeester benadrukt het belang van goede terugkoppeling en het slim benutten van de mogelijkheden die social media bieden. “Via de wijkwebsites, twitter en een speciaal voor dit project aangemaakte facebook pagina gaan de partijen en betrokken bewoners voor goede terugkoppeling zorgen.”

Bewoners die 3 april niet mee kunnen doen, krijgen vanaf 4 april gelegenheid om via www.sliedrechtoost.nl en facebook aan te haken bij het project. Vanaf die datum wordt het mogelijk om via de wijkwebsite digitaal input te leveren via een online vragenlijst. Op de website is ook meer informatie over het project te vinden.

 

Deel dit bericht met je vrienden!