maandag 24 januari 2022

Alles over Sliedrecht

Gratis compost af te halen bij gemeente

4 april 2013

SLIEDRECHT - Van 3 t/m 6 april kunnen kunnen de inwoners van de gemeente Sliedrecht gratis compost ophalen op het milieupark aan de Lelystraat 111.

Door deze compost te gebruiken in uw eigen tuin, hergebruikt u uw eigen afval op een nuttige manier. Met deze compostactie wil de gemeente u belonen voor uw inspanningen om afval te scheiden. Neem een schep mee, zodat u de compost zelf in een aanhanger of meegebrachte zak kunt scheppen (zolang de voorraad strekt).

 

Iedere volle groene minicontainer voor groente- fruit- en tuinafval die aan de weg wordt gezet, staat gelijk aan zo’n 20 kilo compost. Met het groente- fruit- en tuinafval wordt meer gedaan dan alleen compostering. Door vergisting krijg je biogas. Gas dat gebruikt kan worden om voor energieproductie of als groen gas voor de transportsector. Het mooiste van dit alles is dat vergisten geen invloed heeft op de hoeveelheid compost die je kunt maken. Het verwerken van gft tot compost is goedkoper dan verbranden, zorgt voor minder luchtvervuiling en het bespaart grondstoffen.

 

Het milieupark is maandag tot en met vrijdag geopend van 9.30 tot 12.00 uur en van 13.00 tot 16.00 uur. Op zaterdag is het milieupark geopend van 9.00 tot 13.00 uur. 

Deel dit bericht met je vrienden!