Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Actieve samenwerking tussen Griendencollege en regionale ondernemers'
19apr 2013

Actieve samenwerking tussen Griendencollege en regionale ondernemers

SLIEDRECHT - Een goede school voor beroepsonderwijs kan niet zonder een hechte relatie met de praktijk. En de lokale en regionale ondernemers en instellingen kunnen niet zonder vakmensen. Betere leerlingen betekenen immers betere medewerkers. Dat zijn de vertrekpunten voor de nieuwe samenwerking tussen het Griendencollege en het bedrijfsleven in de regio.

Met Rotaryclub Sliedrecht en Omstreken en Lionsclub Alblasserwaard als coördinatoren is een activiteitenprogramma ontwikkeld, dat zeer breed gedragen wordt. Deelnemers zijn de Vrienden van de Grienden, de Vereniging van Sliedrechtse Ondernemers en de Ondernemersvereniging Hardinxveld-Giessendam. De activiteiten sluiten direct aan bij het praktijkgerichte onderwijs en versterken het.

Wethouder Tanis van de gemeente Sliedrecht is erg blij met het initiatief dat nu genomen wordt door het Griendencollege en het bedrijfsleven. De wethouder: ‘Het is belangrijk dat er een goede aansluiting is tussen onderwijs en bedrijfsleven in de regio. De gemeente staat uiteraard positief tegenover initiatieven die dit versterken. Vooral de regionale samenwerking vergroot de kans op de arbeidsmarkt voor de jongeren. En dat is in deze tijd hard nodig. Als alle partijen daarbij hun verantwoordelijkheid nemen kan er echt iets moois ontstaan!’

Kennisdeling met professionals
Het Griendencollege is dé VMBO-school waar je een vak leert. Het activiteitenprogramma, dat in het nieuwe schooljaar van start gaat, is daar volledig op afgestemd. Denk daarbij aan gastlessen door professionals, workshops, rondleidingen bij bedrijven en instellingen, stageplaatsen en de begeleiding daarvan plus de één op één begeleiding coaching van leerlingen die een steuntje kunnen gebruiken. Directeur van het Griendencollege Erik van Noordenne: ‘We zijn bewust een kleine, gedisciplineerde school. We kennen de leerling. En bij ons leer je een vak. Dat maakt ons uniek. Dit activiteitenprogramma past daar helemaal in. We zijn blij met deze versterking. Weer een bewijs dat we op de goede weg zijn.’ Dat laatste blijkt ook wel uit de groeiende belangstelling voor het Griendencollege. Het aantal aanmeldingen is nu al aanzienlijk gestegen ten opzichte van vorig jaar.

‘Wij hebben het Griendencollege keihard nodig’
‘Beroepsonderwijs van hoge kwaliteit heeft een lange traditie in Sliedrecht en in de regio. Logisch, want het bedrijfsleven hier heeft van oudsher een grote behoefte aan technisch geschoolde vakmensen. Ook in deze economische crisis blijft die vraag bijna onverminderd bestaan. Dat geldt net zo goed voor gemotiveerde jongeren in de economische keten en voor zorg en welzijn. Het Griendencollege is bezig die vraag heel goed in te vullen. ‘Sliedrecht en de regio hebben het Griendencollege keihard nodig,’ aldus Rotary-initiatiefnemer Jan Podt. ‘Ook daarom omarmen wij het Griendencollege, eigenlijk ook uit puur eigenbelang’.

Over Rotaryclub Sliedrecht en omstreken en Lionsclub Alblasserwaard
Rotaryclub Sliedrecht en omstreken en Lionsclub Alblasserwaard zijn serviceclubs die zich o.a. inzetten voor de eigen gemeenschap. Dit doen zij door middel van fundraising, maar ook door persoonlijke inzet, zoals bij het Griendencollege. Beide clubs maken deel uit van de wereldwijde organisaties van Rotary en Lions.Deel dit bericht met je vrienden!