maandag 17 mei 2021

Alles over Sliedrecht

Bent u al een Plastic Hero

18 juli 2013

SLIEDRECHT - Met de slogan 'Plastic afval kun je beter scheiden, dat weet toch iedereen' is Plastic Heroes een campagne gestart met bekende Nederlanders in de hoofdrol. Met deze campagne wil Plastic Heroes alle Nederlanders aan zetten tot het scheiden van plastic afval.

In de maanden juli en augustus wordt het plastic verpakkingsafval niet huis-aan-huis opgehaald. We roepen u op om in deze maanden gebruik te maken van één van de vele brengvoorzieningen.

Recent zijn er ondergrondse containers voor plastic gerealiseerd in de Geulstraat en aan de achterzijde van de Lijsterflat en de Merelflat. Later dit jaar zal ook in Baanhoek-West een mini-milieupark voor plastic maar ook voor glas en textiel gerealiseerd worden. De speciale zakken zijn gratis verkrijgbaar op het gemeentekantoor, het milieupark, de kringloopwinkel en de meeste supermarkten.

Het gescheiden inzamelen van plastic verpakkingsafval draagt bij aan een beter milieu. Dit afval kan namelijk opnieuw worden gebruikt als grondstof voor nieuwe producten, zoals mobiele telefoons, kinderspeelgoed en fleecekleding. Op deze manier worden natuurlijke bronnen gespaard. Het plastic komt bovendien niet meer terecht in de vuilverbrandingsovens, waardoor de uitstoot van koolstofdioxide daalt. Plastic verpakkingen moeten bij de gescheiden inzameling leeg zijn, maar hoeven niet schoon te zijn. De Nederlandse doelstelling is dat dit jaar drieënveertig procent van de verpakkingen wordt hergebruikt. Meer informatie vindt u op www.plasticheroes.nl

Deel dit bericht met je vrienden!