maandag 17 mei 2021

Alles over Sliedrecht

Wethouder de Waard lanceert prijsvraag

9 september 2013

SLIEDRECHT - Inleveren oud elektrisch apparaat geeft kans op meer dan 100 spectaculaire prijzen. Vanaf  7 september kan een oud afgedankt elektrisch apparaat zomaar een nieuwe tablet, televisie, wasmachine of espressomachine  opleveren. Wethouder De Waard van de gemeente Sliedrecht overhandigde als start van de campagne afgelopen zaterdag op het milieupark een willekeurige bezoeker die een elektrisch apparaat kwam inleveren, een prijs en een eerste actiecoupon.

De familie van de Vlist was de gelukkige! Wethouder De Waard: “De gemeente stimuleert dit soort initiatieven op het gebied van duurzaamheid. Het gaat er namelijk om bewust te worden van ons handelen en de gevolgen daarvan op de lange termijn voor de generaties na ons. Sliedrecht hecht daar groot belang aan. Duurzaamheid gaat niet alleen over energiegebruik en andere milieuaspecten van nu.”

Met de campagne ‘Gooi niet weg, lever in! wijst de gemeente Sliedrecht alle inwoners op het belang van het recyclen van elektrische apparaten zoals spaarlampen, MP3-spelers, smartphones, laptops en stofzuigers. Bijna 90% van het materiaal kan weer worden gebruikt om nieuwe producten te maken, en dat is natuurlijk heel goed voor het milieu.

Iedereen die van 7 september t/m 26 oktober een oud apparaat bij het milieupark of deelnemende (kringloop)winkels inlevert, krijgt een actiecoupon die kans geeft op spectaculaire  prijzen. De deelnemende winkeliers zijn herkenbaar aan de actieposters in de etalage. Daar kun je een oud elektrisch apparaat inleveren als je hetzelfde apparaat nieuw koopt. Bij de kringloopwinkel kun je oude apparaten inleveren als ze nog hergebruikt kunnen worden. Op de site www.gooinietweg.nlneem je door het invullen van deze actiecode deel aan de actie en maak je kans op het winnen van spectaculaire prijzen.

Op deze website is allerlei informatie te vinden over het recyclen van elektrische apparaten, waaronder een filmpje waarin Sanny Verhoeven, presentatrice van SBS en RTL, laat zien waar en waarom je oude apparaten niet weg moet gooien, maar juist moet inleveren. Like de campagne ook op Facebook, zo blijf je op de hoogte van al het nieuws rondom de campagne. En ook op Facebook zijn de komende weken mooie prijzen te winnen!

De actie maakt deel uit van de campagne Gooi niet weg, lever in! die door afval- en energiebedrijf HVC samen met 37 deelnemende gemeenten in Noord- en Zuid Holland wordt georganiseerd. Zo ook in de gemeente Sliedrecht. De campagne wordt mogelijk gemaakt door Wecycle en Bosch.

Lees meer over:

duurzaamheid milieupark campagne
Deel dit bericht met je vrienden!