VV Pelikaan behaalt belangrijke- en degelijke overwinning

16 september 2013

SLIEDRECHT / ZWIJNDRECHT - De ontmoeting Sliedrecht tegen Pelikaan uit Zwijndrecht op sportpark De Lockhorst is een wedstrijd geweest die nog wel even blijft hangen. Het begin was hoopgevend, strijdlust en een fel jagend Pelikaan gaf Sliedrecht niet veel ruimte om naar hartelust te kunnen kombineren. Toch moest Rik Pomp na 10 minuten handelijk optreden om een bal die maar niet uit het strafschopgebied weggewerkt kon worden, via de paal tot corner te verwerken.

Daarna een vloeiende aanval van Pelikaan over 4 schijven zonder dat Sliedrecht er ook maar iets aan kon doen, echter zonder resultaat. Door het goede spel van Pelikaan moest Sliedrechter Berry de Groot vaak kleine overtredingen maken. Een vrije trap van Alex de Jong werd door Kevin de Geus verlengd en trof het doel, derhalve 0-1. Sliedrecht had het moeilijk tegen het zelf verzekerd spelen van Pelikaan, zij toonden echter ook strijdlust en kwamen enkele keren goed door, maar misten de mogelijkheden om doeltreffend te zijn. Het spel ging op en neer en uit één van die uitvallen moest Sliedrecht wederom een overtreding begaan tegen Anouar Said om hem af te stoppen, de overtreder kreeg het geel voor gehouden.

De vrije trap bijna op de zelfde plaats als de eerste en wederom genomen door Alex de Jong, belande in het doelgebied en volgens zeggen kopte een Sliedrecht verdediger de bal in eigen doel, stand na ca. 30 minuten spelen 0 -2.

Vanaf de zijlijn kreeg je de indruk dat de spelers van Sliedrecht dit niet konden accepteren, ze raakten geïrriteerd. Sliedrecht ging het iets over een andere boeg gooien, meer inzet gepaard met heel veel druk op Pelikaans verdediging. Resulterend in veel cornerballen, maar door het koppend onvermogen wisten zij het net niet te vinden. Het begin van de  helft is gedurende één kwartier een kopie van de 1e helft. De ene cornerbal na de ander volgde, uit één daarvan stopt Rik Pomp met een snelle reflex een tegentreffer.

Door zwak wegwerken volgde even later een dieptepass op de in buitenspel staande Taveres Ramos, de aansluitende treffer. Sliedrecht voelde zich hier door gesterkt , maar Pelikaan kon af en toe verassend om schakelen naar een tegenaanval. Marvin Hooplot die Anouar Said vervangen had, omspeelde zijn bewaker bekwaam en behield het overzicht en gaf Lerry Overgaauw de kans om beheerst te scoren. In blessuretijd trok scheidsrechter de Gans rood voor  Sliedrechter Rens Verhoeven.

Pelikaan toonde karakter en troefde het naar een promotie hunkerende Sliedrecht af. Een belangrijke overwinning en een prima, niet van te voren