Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'PRO-Sliedrecht stelt vragen over de verplaatsing van de weekmarkt in December'
12nov 2013

PRO-Sliedrecht stelt vragen over de verplaatsing van de weekmarkt in December

SLIEDRECHT - Op 30 april 2013 is er een verzoek gedaan aan het College van B & W tot het verplaatsen van weekmarkt naar 23 en 30 december 2013.

Het college heeft geinventariseerd onder de marktkooplieden, en dat heeft opgeleverd dat op 23 december 2013, ongeveer 50% van de kooplieden aanwezig wil zijn, en 30 december 2013 ongeveer 30%. Daarom heeft het college van B & W besloten het verzoek van de kooplieden af te wijzen.

In de zienswijze leest Pro Sliedrecht dat ondernemers de verwachting hebben dat de markt op die data kan leiden tot “zowel ongewenst parkeergedrag als agressiviteit onder het winkelend publiek”.

De overige argumenten tegen de verplaatsing van de weekmarkt zijn beperkte animo en dringende reden.

PRO Sliedrecht brengt hier tegen in dat dezelfde kooplieden de overige 50 weken van het jaar wel de marktgelden opbrengen.

PRO Sliedrecht heeft de volgende vraag: "Heeft het college, juist door de beperkte animo, overwogen de weekmarkt door te laten gaan op 23 en 30 december 2013 op de locatie van het “oude busstation”. De markt zorgt dan niet voor “ongewenst parkeergedrag”  en “agressiviteit onder het winkelend publiek”, aldus PRO-SliedrechtDeel dit bericht met je vrienden!