Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Gemeente Sliedrecht start '
21nov 2013

Gemeente Sliedrecht start

SLIEDRECHT - Op 19 november 2013 is het Donkere dagen-offensief in Sliedrecht ge-start. Politie en buurttoezicht hebben spandoeken opgehangen die bewo-ners attent moet maken op de donkere dagen.

Ook zijn politie en buurttoezicht op deze avond gezamenlijk opgetrokken door Sliedrecht. Bijvoorbeeld bij onverlichte woningen hebben zij een zoge-naamde preventiekaart in de brievenbus gestopt met tips.

Nu de dagen korter worden en de wintertijd is ingegaan, ziet de politie het aantal inbraken fors toenemen. Inbrekers slaan het liefst in het donker hun slag. Daarom komt de gemeente in samenwerking met de politie en buurttoe-zicht met een “Donkere dagen offensief.” Het doel van dit offensief is om het aantal woninginbraken en autoinbraken een halt toe te roepen. Burgemeester Van Hemmen is blij met dit offensief, want Sliedrecht is een veilige gemeen-te, maar daar moeten we wel aan blijven werken met elkaar. Dus als u iets ziet wat u niet vertrouwt bel 112. Samen houden we Sliedrecht veilig. Teamchef van de politie Kees Geers vindt het initiatief een voorbeeld van een goede samenwerking tussen politie, gemeente en bewoners.

Bij een analyse van de woning- en autoinbraken blijkt al snel een belangrijk probleem. Teveel mensen leggen nog waardevolle spullen in het zicht en de woning is te vaak onverlicht op het moment dat het donker wordt. Daardoor is al snel duidelijk dat iemand niet thuis is; ideale omstandigheden voor inbre-kers. Laat daarom een lampje aan vanaf schemering en leg geen waardevolle spullen in het zicht!

Buurttoezicht
De komende maanden blijft buurttoezicht in de wijken Oost en West actief. Zij zullen blijven inzetten op preventie van bijvoorbeeld woninginbraken en autoinbraken.

Politie Keurmerk Veilig Wonen
Willen bewoners meer doen dan kan dat door het toepassen van het Politie Keurmerk Veilig Wonen (PKVW). De kans dat inbrekers een woning links laat liggen is twee keer zo groot op het moment dat een woning voldoet aan de eisen van het PKVW. Bij een woning die gedateerd hang- en sluitwerk heeft is maar liefst 90% meer kans op inbraak. Willen bewoners meer informatie over hoe een woning veiliger kan worden gemaakt met het PKVW dan kunnen zij kijken of de website www.politiekeurmerk.nlDeel dit bericht met je vrienden!