Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Speciale zorgverzekering voor minima in 2014 goedkoper'
21nov 2013

Speciale zorgverzekering voor minima in 2014 goedkoper

DRECHTSTEDEN - Heeft u een laag inkomen* en woont u in de Drechtsteden? Dan kunt u gebruikmaken van de speciale zorgverzekering IZA Cura Drechtsteden; een uitgebreide zorgverzekering met ruime vergoedingen voor onder andere brillen, tandartskosten en fysiotherapie. De premie van deze verzekering is extra laag omdat de gemeente eraan meebetaalt. De premie is € 109,80 per maand, dat is € 13,50 minder dan in 2013. Kinderen jonger dan 18 jaar zijn gratis meeverzekerd.

Waarom deze zorgverzekering?
De Drechtsteden vinden het belangrijk dat mensen met een laag inkomen (tot 110% van het minimuminkomen) sociaal en maatschappelijk kunnen meedoen. Om hen daarin (financieel) te ondersteunen zijn er verschillende minimaregelingen. Zo zijn er vergoedingsregelingen voor de kosten van maaltijden aan huis voor ouderen en de kosten van peuter- en kinderopvang, het SMS-kinderfonds om deelname aan sport-, muziek- en schoolactiviteiten mogelijk te maken en een vergoeding voor het doen van vrijwilligerswerk. Al deze regelingen staan open voor iedereen met een laag inkomen. De zorgverzekering IZA Cura Drechtsteden maakt ook deel uit van pakket aan minimaregelingen.

Behalve ruimte vergoedingen biedt IZA Cura Drechtsteden u meer voordelen: zo worden rekeningen rechtstreeks naar de verzekeraar gestuurd zodat u zelf niets hoeft te betalen (behalve de wettelijke eigen bijdragen en het eigen risico van € 360,-). Ook is de verzekering voor iedereen met een laag inkomen toegankelijk, uw medische achtergrond speelt geen rol.

Meer weten? Kom naar de IZA Cura-bus
Wilt u meer weten over deze verzekering? Kijk dan op www.izacura.nl/drechtsteden of www.gezondverzekerd.nl/drechtsteden. Of kom naar de speciale IZA Cura-promotiebus, die de komende zes weken de Drechtsteden bezoekt. De standplaatsen van de bus (foto) vindt u op www.izacura.nl/bus.Deel dit bericht met je vrienden!