woensdag 1 december 2021

Alles over Sliedrecht

Schaker Peter vd Bergh boekt elfde zege op rij

25 november 2013 (door Joeri)

SLIEDRECHT - In de elfde ronde van de interne competitie van Schaakvereniging Sliedrecht waren er weinig opzienbarende partijen. Peter van den Bergh won zijn elfde partij op rij en blijft dus ongenaakbaar aan kop.

Op zeer ruime afstand volgt Robert van Rekom die, na zijn remise tegen Niels Mijnster, niet dichterbij kon komen. Wim Pool en Wim Hokken vochten de hele avond om het punt, dat zij uiteindelijk toch moesten delen. Peter van de Poel en Jurgen de Haan hielden elkaar lang in evenwicht en ook hier was remise de terechte uitslag. Hans Klein had weinig moeite met Wout Boer, die er nog niet in slaagt zijn oude vorm terug te vinden. Peter Dekker zette een mooie aanval op tegen William Gijsen en zag deze beloond met de verwinning.
Jeugdspeler Matthias van den Dool kreeg tegen Jan Veenis weliswaar een goede stelling op het bord, maar de routine won dit keer van de jeugd.

Mark van Hulst leek tegen Marcel Klein met voordeel uit de opening te komen, maar kon zijn aanval niet doorzetten. Nadat bleek dat beide spelers geen mogelijkheden meer hadden werd de vrede getekend. J.W. Kraaijeveld liet tegen Hans Vink zien, dat hij zelfs met maar goed zicht in één oog nog een goede partij kan spelen. Hans leek even de betere stelling te hebben, maar Jan Willem was in het eindspel duidelijk de sterkste.

A.s. donderdag speelt het 1e beker team in de 2e ronde van de KNSB beker tegen het sterke DD uit Delft. Zal het team van captain Peter van den Bergh voor een stunt kunnen zorgen?

Lees meer over:

Schaakvereniging
Deel dit bericht met je vrienden!