Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Historische vereniging presenteert boek over melkboeren, cafe's en autobussen'
25nov 2013

Historische vereniging presenteert boek over melkboeren, cafe's en autobussen

SLIEDRECHT - De Historische Vereniging Sliedrecht presenteert een nieuw boekwerkje over melkboeren en café's in Sliedrecht. Het baggerdorp telde vroeger een groot aantal melkhandelaren die in de wijk huis aan huis, zes dagen in de week, melkproducten bezorgden. In Sliedrecht waren in vroeger tijden veel meer café's dan vandaag de dag.

Tussen Kaai en Rosmolen (tussen oost en west) waren deze gelagkamers ruim aanwezig. Het overzicht van Melkboeren en Café's is verzameld in een fotocollectie en vanaf nu verkrijgbaar voor vijf euro bij boekhandel De Waard en bij de penningmeester van de Historische Vereniging Sliedrecht, Rivierdijk 502 te Sliedrecht, telefoon 0184 414287.

Er is een fraai ingebonden boek uitgegeven door de Historische Vereniging Hardinxveld-Giessendam, getiteld “Autobusverkeer in de Alblasserwaard en de Vijfheerenlanden 1905-1945. Het boek is geschreven door Walter van Zijderveld en telt 271 pagina's. Het boek gaat over de eerste stoomomnibussen en het begin van de autobusdiensten en vele historische feiten.

Sliedrecht speelde een belangrijke rol in die periode zoals Ravensteijn, later de E.S.O.O. waaruit de Twee Provinciën uit ontstond en de firma Hartog, ook wel bekend als de M.E.G.G.A. Dit mooie boek is voor vijftien euro uitsluitend verkrijgbaar bij de penningmeester van de Historische Vereniging Wout van Rees, Rivierdijk 502 te Sliedrecht.Deel dit bericht met je vrienden!