Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Samenwerkingsacties '
03dec 2013

Samenwerkingsacties

SLIEDRECHT - In de maanden oktober t/m maart stijgt het landelijk aantal inbraken, omdat de duisternis dan vroeg intreedt. Ook de bewoners van Slied-recht  moeten zich hierop goed voorbereiden en zich bewust zijn van de inbraakgevoeligheid. Burgemeester Van Hemmen vraagt mensen alert te zijn en bij verdachte situaties en onraad 112 te bellen. Om dit bewustzijn verder te vergroten startten politie en gemeente al op 19 november 2013 “Het Donkere Dagen Offensief.” In de maanden de-cember t/m februari zijn er diverse vervolgacties in Sliedrecht.

Boef in de wijk
Op 11 december 2013 organiseert de politie met de gemeente en u het spel “Boef in de wijk!”  Burgemeester Van Hemmen: “Boef in de wijk is een in-teractief en leuk spel, waarvoor ik alle bewoners van Sliedrecht uitnodig om aan deel te nemen. Het spel start om 19.00 uur bij het oude raadhuis aan het Dr. Langeveldplein 30. Doet u op 11 december ook mee met Boef in de wijk? Ik nodig u van harte uit en hoop die avond veel Sliedrechtse inwoners te mo-gen begroeten!”

Uitleg spel
Nadat het spel is gestart, worden bewoners via sociale media geïnformeerd waar de boef op dat moment bezig is en gaan op zoek naar de boef. Degene die de boef in de wijk weet te lokaliseren wint een mooie prijs. Ook degene die tijdens het spel de beste informatie van verdachte situaties, personen of voertuigen doorspeelt aan de politie wint een prijs. Er worden die avond drie “boeven” gezocht en drie prijzen uitgereikt.

Inbraakgevoeligheid
Het doel van het spel is om het bewustzijn bij bewoners over inbraakgevoe-ligheid te vergroten. Bij een analyse van de woning- en autoinbraken blijkt al snel een belangrijk probleem. Teveel mensen leggen nog waardevolle spullen in het zicht en de woning is te vaak onverlicht op het moment dat het donker wordt. Daardoor is al snel duidelijk dat er niemand thuis is; ideale omstandig-heden voor inbrekers. Laat daarom een lampje aan vanaf schemering en leg geen waardevolle spullen in het zicht!

Bijzondere actie buurttoezicht en politie
De komende maanden houdt buurttoezicht in de wijken Oost en West een extra oogje in het zeil. Zij zullen inzetten op preventie van woninginbraken en autoinbraken. Van Hemmen: “Maar ook nu al merk ik dat de buurttoezicht-houders preventie en veiligheid zeer serieus nemen door bewoners te attende-ren op het uit het zicht halen van waardevolle spullen. En daar ben ik erg blij mee.” Ook trekken politie en buurttoezicht op 23 januari 2014 ‘s avonds ge-zamenlijk door Sliedrecht en zetten in op bewustzijn bij bewoners door bij-voorbeeld bij onverlichte woningen een zogenaamde preventiekaart in de brie-venbus te stoppen met tips.

Politie Keurmerk Veilig Wonen
Wilt u meer doen dan kan dat door het toepassen van het Politie Keurmerk Veilig Wonen (PKVW). De kans dat inbrekers een woning links laat liggen is twee keer zo groot op het moment dat een woning voldoet aan de eisen van het PKVW. Bij een woning die gedateerd hang- en sluitwerk heeft is maar liefst 90% meer kans op inbraak. Voor meer informatie kijk op www.politiekeurmerk.nlDeel dit bericht met je vrienden!