maandag 17 mei 2021

Alles over Sliedrecht

Drie boeven ontmaskerd tijdens 'Boef in de Wijk'

13 december 2013

SLIEDRECHT - Vanwege het Donkere Dagen offensief vond 11 december in Sliedrecht het interactieve spel Boef in de wijk plaats. Deze datum is gekozen van-wege de “1 Dag niet-campagne” de landelijke actiedag tegen woning inbraken. Er deden in totaal ongeveer 100 bewoners mee. Een dertigtal bewoners had zich gemeld bij het raadhuis waaronder een enthousiaste groep kinderen.
 
Na de toespraak van de burgemeester en de politie trokken de bewoners de wijk in op zoek naar de boef. Ondertussen werden via sociale media tips ge-geven over het signalement van de boef of waar de boef het laatst was gezien. De eerste boef werd na ongeveer 25 minuten gevonden. De boeven wer-den uiteraard ingerekend door de politie. De bewoners die de drie boeven hebben opgepakt kregen van burgemeester Van Hemmen een prijs uitgereikt.
 
Gemeente en politie kijken terug op een geslaagde actie. Van Hemmen: “We willen dat bewoners scherper en alerter zijn in hun omgeving en sneller ver-dachte situaties doorgeven. Bewoners zijn vaak huiverig om 112 te bellen bij een verdachte situatie of denken dat het niets is, maar zij kennen hun eigen wijk het beste. Samen houden we Sliedrecht veiliger.”

Het Donkere Dagen offensief
Nu de dagen korter worden en de wintertijd is ingegaan, ziet de politie het aantal inbraken fors toenemen. Inbrekers slaan het liefst in het donker hun slag. Daarom komt de gemeente in samenwerking met de politie met een “Donkere dagen offensief.” Het doel van dit offensief is om het aantal woninginbraken en autoinbraken een halt toe te roepen.”

Deel dit bericht met je vrienden!