Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Gemeentepenningen voor zes actieve vrijwilligers'
13dec 2013

Gemeentepenningen voor zes actieve vrijwilligers

SLIEDRECHT - Op zaterdagmiddag 14 december 2013 ontvingen zes Sliedrechtse vrijwilligers een gemeentepenning vanwege hun jarenlange inzet en bijzondere verdiensten voor het vrijwilligerswerk. Zij ontvingen vanaf 15.30 uur de penning uit handen van wethouder Lavooi in de Reling.

De volgende vrijwilligers ontvingen vanwege hun inzet en verdiensten voor de Sliedrechtse samenleving deze gemeentepenning:
(alfabetische volgorde):

Dirk Gelderblom (1943)
Dirk Gelderblom is sinds 1 januari 1997 als vrijwilliger werkzaam bij de Anders Actieven. Niet alleen als vrijwilliger maar ook als deelnemer aan de activiteit schilderen en tekenen op woensdagmiddag daarbij is hij ook verantwoordelijk voor de kas.
Dirk is een van die vrijwilligers die praktisch dagelijks aanwezig is in de Reling. Zo komt hij per week aan een behoorlijk aantal uren. Dirk is ook de man die altijd bereid is om te openen en af te sluiten, daarbij is zijn aanwezigheid belangrijk omdat hij ook Bedrijfs Hulp Verlener is. Dirk is altijd vrolijk, in voor een goede grap en weet mensen te motiveren en te stimuleren deel te nemen aan de activiteiten.

Aart ‘t Hart (1940)
Aart ’t Hart is sinds 1 oktober 1990 werkzaam bij de Anders Actieven. Een van de dingen waar Aart om bekend staat is zijn geduld bij priegelwerkjes. Hij kan met een mes en een appel een prachtige zwaan creëren en wat te denken van zijn ui-mannetjes. Zo heeft Aart vorig jaar menig bureau in de Reling opgesierd met van uien gemaakte mannetjes. Aart is dit jaar enige tijd uit de roulatie geweest met medische klachten maar zodra hij kon was hij weer aanwezig in de Reling. Evenals Dirk is Aart een van de belangrijkste vrijwilligers bij de Anders Actieven. Moet er een klein klusje ergens gedaan worden dan is Aart altijd bereid de helpende hand te bieden

Hans van den Heuvel (1943)
Hans van den Heuvel is sinds 1 september 1996 vrijwilliger bij de Anders Actieven. Hans is de computerman bij uitstek. Repareert kapotte computers, geeft les en is altijd bereid iets uit te leggen. En kunnen mensen niet met de computer naar hem toe komen dan gaat hij er naar toe om te helpen. Hans heeft een vervelende periode achter de rug. Hij is een aantal keren opgenomen in het ziekenhuis en was tot zijn grote verdriet en ergernis niet in staat naar de Reling te komen. Echter zodra het weer mogelijk was werd hij opgehaald en had hij zijn plek achter de computer weer ingenomen.

Cornelis Polack (1938)
Cor is sinds 1974 lid van badmintonvereniging Shuttle Up. Destijds bent u als recreatiespeler bij de vereniging begonnen. Vanaf 1989 heeft u plaatsgenomen in het bestuur in de functie van  Recreatieve belangen. Dit heeft u tot het jaar 2000 gedaan. Hierna bent u geswitscht en heeft u, tot op heden, de PR functie op u genomen.In 1999 heeft u uw rolstoelvaardigheid behaald ter begeleiding van minder validen, met als doel mensen met een beperking te begeleiden in de badminton sport. Jaarlijks worden er Landelijke Mindervaliden Toernooien georganiseerd, waarin u een grote inbreng heeft. Komend jaar gebeurt dit voor de 13 keer. In samenwerking met het bestuur heeft u vanaf 2008 het 55+-badminton gezicht gegeven in sporthal De Valk op de donderdagmiddag. Sinds vijf jaar bent u ook erelid van de vereniging.

Cora Vervloet (1948)
Cora is sinds 1 september 1987 als vrijwilligster werkzaam bij de Stichting. Cora werkt als gastvrouw op de donderdagmiddag. Cora werkte al in de Schalm en in de Reling voelt zij zich ook helemaal thuis. Als gastvrouw ben je een van de aanspreekpunten in de Reling. Bezoekers en vaste gasten komen regelmatig een kopje koffie halen en willen dan ook wel erg graag een praatje maken. En wat te denken van alle afwas. De keuken ziet er pico bello uit als Cora is geweest. Cora is een betrokken vrijwilligster en we hopen haar nog lang binnen de Reling te mogen zien.

Nel van Teijlingen (1937)
Nel van Teijlingen is als vrijwilligster gestart op 1 november 1991. Nel heeft al die jaren met veel plezier gewerkt bij de maaltijdendienst. En dat is volgens haar simpel werk maar het is heel belangrijk werk. Iedere kwetsbare burger kan gebruik maken van de maaltijdendienst. Maar die kwetsbare burger vindt het ook prettig om de bezorgers/bezorgsters te zien. En niet te vergeten even dat praatje te maken. Het is niet alleen even de maaltijd bezorgen. Er wordt altijd even gekeken hoe het met iemand gaat. Het kan gebeuren dat er een keer niet opengedaan wordt bij een cliënt en dan gaat de bezorgster/bezorger toch even bij de buren bellen of zij weten of cliënt thuis is of neemt contact op met het kantoor om even na te vragen.
Kortom de sociale controle is erg belangrijk.

NB. De heer Polack heeft de gemeentepenning reeds op 7 december jl. uitgereikt gekregen. Voor deze uitreiking, zie foto boven.Deel dit bericht met je vrienden!