Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Zesde Sunday Jazz X-mas Edition. En'
16dec 2013

Zesde Sunday Jazz X-mas Edition. En

SLIEDRECHT - Het is inmiddels een traditie geworden, dat het Sunday Jazz-optreden van Bigband Blast! in december een kerstconcert is. Liefhebbers van Bigband worden dit jaar op 22 december getrakteerd op de zesde jazzy Christmas Edition!

De achtste serie Sunday Jazz is wederom memorabel geworden. Bigband Blast! had aan het begin van het seizoen trombone-held Bert Boeren als gast, het laatste concert (de 23e! in de serie Sunday Jazz concerten) werd virtuoos opgeluisterd door Hammond-organist Carlo de Wijs. Traditiegetrouw sluit Bigband Blast! het seizoen af met een “special X-mas Edition.”

Bigband Blast! stortte zich al ruim voor het sinterklaasfeest op haar kerstrepertoire. De band heeft voor het concert een mooie afwisseling tussen kerstnummers en eigen repertoire gevonden. Zo wordt het jazz-minnend publiek op zeer aantrekkelijke bigband-muziek, in al haar facetten, getrakteerd. Het gaat natuurlijk swingen, maar er wordt ook geknipoogd naar andere stijlen zoals rock en blues. Uiteraard levert vaste BBB!-zangeres Suzanne Jansen haar vocale bijdrage ook aan deze X-mas editie, en ook vocalist Ewoud Feenstra (bekend van o.a. Bosco en de Nieuwe Veste Bigband) zal zijn stem letterlijk laten horen.

Er is echter nog meer goed nieuws: met de bezuinigingen staan met name ook veel culturele activiteiten “op de tocht.” Het is maandenlang spannend geweest of de Stichting Sliedrecht en Cultuur nog voldoende geld kon vrijmaken voor het vervolg van de prachtige Sunday Jazz serie. Nog maar een paar weken geleden kwam het verlossende woord: ook voor kalenderjaar 2014 zijn er voldoende financiële middelen voor wederom drie concerten! Muzikanten en leiding van Bigband Blast! zijn hier uiteraard bijzonder blij mee en gaan hun uiterste best doen er weer een mooie serie van te maken. Via onze website www.bigbandblast.com kunt u op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes van Bigband Blast! en dus ook van de data van Sunday Jazz in 2014.

De aanvang van het concert op zondag 22 december a.s. is om 15.00u in Theater De Lockhorst, Sportlaan 1 te Sliedrecht. Kaarten à € 7,50 zijn verkrijgbaar bij: Fa. De Vries, Kerkbuurt 25, 3361 BB, Sliedrecht, tel. (0184) 413046 en aan de kassa van De Lockhorst.

Doe uzelf een plezier en “Have yourself a merry little Christmas” op 22 a.s. december bij Bigband Blast! in de Lockhorst ...Deel dit bericht met je vrienden!